Don`t call it change
Cel mai recent raport al IPCC a arătat că criza climatică este aici. UE a creat un cadru de politici și inițiative pentru a face față crizei climatice: urgența climatică ne afectează pe toți, dar, așa cum se afirmă în Pactul UE privind clima, toată lumea poate contribui la găsirea de soluții.

"Don't call it change" se înscrie în acest cadru, răspunzând priorității de a implica cetățenii în discuțiile privind problemele climatice și de mediu. Își trage numele de la faptul că viața de pe planetă și clima sunt în continuă schimbare, dar activitățile umane au accelerat această schimbare constantă, transformând o schimbare fiziologică într-o criză care provoacă dezechilibre și discriminare. În cadrul temei generale a crizei climatice, parteneriatul se concentrează asupra consecințelor sale intersecționale în dimensiuni specifice: drepturile omului, migrația, egalitatea de gen și viața oceanică și marină.

Consorțiul beneficiază de o expertiză complementară, atât în domeniul acțiunii climatice, cât și în domeniul educației și al experienței cu activități non-formale și bazate pe joc.

Acțiunile se concentrează în principal asupra tinerilor cu vârste cuprinse între 16 și 30 de ani, permițându-le acestora să se implice alături de colegii lor din cinci țări europene participante: Italia, Polonia, România, Grecia și Letonia, în cadrul unei serii de ateliere și dezbateri locale desfășurate în fiecare țară, cu două ateliere transnaționale online. Studiile de caz și scenariile pregătite de parteneri vor fi colectate într-un set de instrumente cu sursă deschisă. Interviurile video din cele 5 țări vor colecta povești, bune practici și experiențe ale activiștilor, ONG-urilor, factorilor de decizie și experților, creând o bibliotecă digitală comună, care va fi îmbogățită în anii următori datorită rețelei stabilite.

Astfel, proiectul își propune să implice tinerii în dezbaterea privind criza climatică prin metode non-formale și participative, promovând schimbul și dezbaterea la nivel european cu privire la consecințele intersecționale ale urgenței climatice și stimulând adoptarea de metode participative și non-formale pentru a discuta și a educa cu privire la impactul crizei climatice.
Citiți mai multe despre proiect pe pagina de Facebook sau pe site.

Aici puteți citi rezultatele evenimentelor din cadrul proiectului sub forma fișei de descriere a evenimentului:
1. DOCC_EDS_WP1_International seminar and Training of Trainers