Voluntariatul la Mare Nostrum înseamnă dinamism, pasiune şi dorinţa de a schimba lumea, în mai bine. Avem, în echipa noastră de voluntari, oameni dedicaţi, motivaţi şi muncitori. Activităţile noastre sunt uneori solicitante, presupun efort şi energie, mereu un zâmbet pe buze, distracţie şi colegialitate. Ne place să spunem că voluntarii noştri sunt nişte „schimbă-lume” şi credem, cu tărie, în puterea şi optimismul lor.

De ce să te înscrii, ca voluntar, la noi?

Pentru că suntem o echipă veche, de tradiţie și mereu tânără. Lucrăm cu voluntari din 1994 şi suntem profesionişti. Avem activităţi de toate felurile şi încercăm să găsim locul potrivit, pentru fiecare dintre voluntarii nou-veniţi. Sigur că suntem şi exigenţi, avem standarde înalte de calitate şi, ca să fii voluntarul nostru, trebuie să ne reprezinţi imaginea la cel mai profesionist nivel. Ne şi distrăm, ne place să păstrăm o atmosferă relaxată, între noi, iar lumea spune că suntem o echipă foarte fresh, plăcută şi inovatoare.

Ce poţi face în Mare Nostrum?

Foarte multe. De la sarcini simple, de birou, până la muncă mai complexă, de teren şi cercetare, în domeniu. Activităţile noastre sunt foarte dinamice, uneori se schimbă de la proiect la proiect, alteori sunt mai constante şi le desfăşurăm pe termen mai lung. Şi vorbim aici despre campanii de informare, activităţi la clasă şi prezentări educative, gândire şi organizare de evenimente publice, instruiri, monitorizări de delfini şi de plajă, monitorizări de deşeuri, proiecte internaţionale şi multe altele. Poţi învăţa să faci multe lucruri utile, pentru cariera ta, care îţi vor îmbunătăţi CV-ul, cu siguranţă. Dar, cel mai important, este că vei avea o voce, vei avea ceva de spus, în domeniul protecţiei mediului, şi te vei alătura eforturilor noastre, pentru a schimba ceva, în jurul tău.

Cine poate fi voluntar?

Sunt bineveniţi toţi voluntarii care vor să facă o schimbare, în jurul lor, indiferent de educaţie sau experienţă profesională. Voluntarii noştri provin din medii diferite, sunt elevi, studenţi, adulţi care au job-uri şi familii, cu preocupări variate.

Avem nevoie de oameni implicaţi, responsabili, veseli şi degajaţi. Căutăm să transformăm voluntarii Mare Nostrum în modele pozitive, pentru comunitate, promotori ai dezvoltării durabile, ai protecţiei mediului şi ai educării populaţiei. Este important să simtă că îi definesc valorile noastre: curaj, integritate, profesionalism, eficienţă, implicare pro-activă şi responsabilitate faţă de mediu. Acestea ne ghidează pe noi, ca organizaţie, ca echipă, ca oameni.

Este necesar un program relativ flexibil sau care permite voluntarilor să aloce aproximativ 2 ore, pe săptămână, pentru Mare Nostrum. Vestea bună este că avem activităţi şi în timpul săptămânii (şi dimineaţa, şi după-amiaza), dar şi în unele weekend-uri (mai rare un pic, dar ele există).

Avem şi activităţi de birou, şi de teren (în oraş, în parcuri, pe plajă sau chiar pe mare), însă condiţia fizică nu este o problemă, nivelul celor mai multe activităţi fiind uşor sau mediu.

O condiţie obligatorie este vârsta minimă de 15 ani împliniţi, pentru a putea semna contractul de voluntariat (conform legii). Vârsta maximă este...100+!

Cum te înscrii?

Simplu: urmăreşte pagina noastră de Facebook, pentru că acolo „strigăm adunarea”, la 2-3 luni. Avem întâlniri special dedicate, pentru noii voluntari. Ne cunoaştem mai bine, îţi prezentăm mai detaliat organizaţia şi îţi explicăm care sunt paşii concreţi, pe care trebuie să îi faci, ca să ajungi în echipa noastră. 

De ce pe Facebook? Pentru că aşa vom ţine legătura, pe parcursul activităţii împreună. Avem un grup închis, unde anunţăm tot ce voluntarii au nevoie să ştie şi unde se înscrie fiecare, la ce poate participa. Aşadar, un cont de Facebook este necesar, pentru voluntarii noştri.

________________

Politica de protecție a copilului reprezintă o preocupare fundamentală pentru societatea noastră. Ea se bazează pe principiul că fiecare copil are dreptul la o viață sigură, sănătoasă și fericită, în care să se poată dezvolta și înfăptui pe deplin potențialul său. Această politică vizează crearea unui mediu favorabil pentru copii, în care să fie protejați de orice formă de abuz, neglijență, exploatare sau discriminare. Ea implică implicarea guvernului, instituțiilor, familiilor și comunității în ansamblu pentru a asigura protecția și bunăstarea copiilor. VEZI AICI POLITICA DE PROTECȚIE A COPILULUI. 

Şi TU poţi schimba lumea, împreună cu noi!