Din 1999, gestionarea deșeurilor este o prioritate pentru Mare Nostrum, care a realizat prima monitorizare a plajelor după modele europene. De atunci, an de an, organizația păstrează tradiția de a monitoriza porțiunile de plajă de pe litoralul românesc, realizând rapoarte privind situația deșeurilor.

Am dedicat multe proiecte acestui subiect deoarece unul din obiectivele cheie ale Mare Nostrum este utilizarea rațională a resurselor. Ca societate, ne considerăm responsabili pentru deșeurile pe care le producem. Multe dintre acestea ar putea fi reciclate, pentru a reduce consumul de materii prime. 

Echipa noastră de specialiști și voluntari monitorizează permanent prezența deșeurilor, în diferite contexte: plajă, oraș, apă, pentru a ne putea atinge scopul ambițios: reducerea lor în următorii 4 ani.

În fiecare an, tragem semnale de alarmă privind cantitățile de deșeuri existente pe plajele românești, și încercăm să convingem autoritățile responsabile să acționeze pentru a stopa aces fenomen. Considerăm foarte importantă educația turiștilor și localnicilor, iar campaniile noastre au parte de susținere mediatică pentru a ajunge la publicul principal.

Milităm pentru mai puțin plastic și mai puține mucuri de țigară atât în oraș, cât și pe plajele românești, unde descompunerea lor devine toxică. Propunem în fiecare zi alternative și suntem deschiși către toate soluțiile inovatoare.

Am introdus primele programe de colectare selectivă în orașele Năvodari, Medgidia și Mangalia, fiind convinși că cea mai bună soluție este reciclarea deșeurilor la sursa producerii lor și ca oamenii trebuie să fie conștienți că este de datoria lor să se preocupe de soarta deșeurilor pe care le produc.

 

CERERE DE OFERTĂ pentru atribuirea contractului „Servicii de organizare participare stakeholderi la workshopul de formare a formatorilor și suport pentru helpdesk”

Având în vedere necesitățile din cadrul proiectului „Initiating bottom-up management solutions to reduce plastic waste in the Danube Basin” (AQUATIC PLASTIC) DRP0200235, Organizația Neguvernamentală Ecologistă Mare Nostrum organizează o selecție de oferte în vederea atribuirii achiziției/contractului având ca obiect „Servicii de organizare participare stakeholderi la workshopul de formare a formatorilor si suport pentru helpdesk”. Toate informațiile cu privire la procedură se găsesc în cererea de ofertă.

Pentru transmiterea Anexelor (Declarații și Model de propunere tenhică și financiară) în format word (editabil) vă rugăm să ne contactați la adresa de email office@marenostrum.ro .