RĂDĂCINI DURABILE PENTRU TINERI, IMBOLD PENTRU COMUNITĂȚI DE SUCCES
Un proiect desfășurat în 2017, al cărui scop a fost acela de instrui tineri din zonele defavorizate ale județului Constanța.

Prin acest proiect, desfășurat în perioada iulie – octombrie 2017, 10 elevi de liceu din Cogealac și Cobadin au beneficiat de o tabără de 6 zile, unde au învățat cum să fie modele de succes pentru tinerii din comunitatea lor. Tinerii au participat la sesiuni de formare în scrierea de proiecte, metode moderne de Educaţie pentru Dezvoltare Durabilă, educaţie non-formală, comunicare şi dezvoltare personală. Workshop-urile au fost menite să crească nivelul de inițiativă civică al tinerilor, aceştia instruind ulterior, la rândul lor, alți 100 de tineri din comunitate, pe teme alese de ei.

Scopul proiectului a fost de a dezvolta abilitățile elevilor beneficiari și de a le oferi o viziune completă asupra oportunităților de dezvoltare durabilă, pe care le au în comunitatea proprie. Impresiile şi rezultatele tinerilor au fost îmbucurătoare, întrucât, în cadrul acestui proiect, unii dintre tineri s-au hotărât asupra meseriei pe care vor să o urmeze, alții au luat decizii pe care nu ar fi reușit să le ia în alte circumstanțe, depășindu-și limitele și căpătând încredere în ei. De asemenea, unii participanţi au devenit interesaţi de acest domeniu, alţii îşi doresc să facă voluntariat, alţii să se implice mai mult în procesele de luare de decizii, la nivelul şcolii şi chiar la nivel local.

”Rădăcini durabile pentru tineri, imbold pentru comunități de succes” este un proiect finanțat de Ministerul Tineretului și Sportului, prin Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța.