O ȘCOALĂ MAI VERDE, O COMUNITATE SĂNĂTOASĂ

Spațiul verde este vital chiar și pentru procesul de învățare. Pornind de la acest aspect, precum și cel al reducerii drastice a suprafeței de spațiu verde la nivelul orașului, ONG Mare Nostrum a implementat în 2018 proiectul ”O școală mai verde, o comunitate sănătoasă”. Pentru noi, acesta a fost al doilea proiect implementat cu succes în rândul instituțiilor de învățământ, primul fiind implementat  în cadrul Liceului Teoretic ”Ovidius” Constanța.   

În cadrul proiectului, au fost amenajate grădini verticale, iar pentru amenajarea spațiului nefuncțional din jurul școlii beneficiare au fost achiziționate peste 100 de specii diferite de flori, 10 arbuști tuia, 20 de cauciucuri, 2 măsuțe și bănci pentru activități în aer liber și 6 coșuri de gunoi confecționate din lemn. 

Pentru a avea rezultate durabile, elevii au fost implicați activ în fiecare activitate a proiectului, participând chiar și la o CAFENEA DE MEDIU, unde au găsit soluții pentru actualele probleme de mediu existente la nivel de Constanța.

Proiectul a fost finanțat de Fundația pentru Parteneriat și MOL România.