INTER TRAILS - Rețeaua Ariilor Protejate la Marea Neagră
Un proiect complex, implementat pe parcursul a doi ani de zile, care a vizat problema conservării ariilor protejate din Dobrogea

Atunci când natura are o poveste de spus, important este să existe urechi care să o asculte. Acest lucru s-a întâmplat în cazul acestui proiect de pionierat pentru judeţul Constanţa, în care am reuuşit să construim şi să transmitem către public una dintre cele mai frumoase poveşti: cea a ariilor protejate din regiune.

Pornind de la realitatea din teren (şi anume aceea că activitatea umană în zonă poate distruge unicitatea acestor zone), echipa de specialişti Mare Nostrum a realizat 4 trasee interpretative în rezervațiile naturale de la Allah Bair, Canaraua Fetii, Cheile Dobrogei și zona Casian, pe fiecare traseu fiind montate şi panouri interactive, care să îi ajute pe turişti sau localnici să cunoască mai bine atât zonele, cât şi speciile unice de plante şi animale care există în ele.

Fiecare din aceste trasee a beneficiat de clipuri de prezentare, focusate pe conturarea specificului ariei, clipuri care au fost promovate pentru ca mesajul principal să ajungă la public: natura trebuie protejată, dar pentru a realiza acest lucru, trebuie să cunoaştem răspunsul la întrebarea DE CE? Pentru că sunt unice şi trebuie să ne mândrim cu ele.

Pentru ca rezultatele să fie durabile, în cadrul proiectului “Interpretative Trails on the Ground: Support to the Management of the Natural Protected Areas in the Black Sea Region – InterTrails”au fost realizate instruiri şi schimburi de expertiză la nivel naţional şi regional, precum şi activităţi de conştientizare şi implicare a comunităţilor locale.

Proiectul a fost implementat între 2011 şi 2013.