PARTENERIAT PENTRU DEZVOLTAREA DURABILĂ A ZONEI VADU – VADUrabil!
Poiectul VADUrabil furnizează o serie de răspunsuri şi soluţii, astfel încât comunitatea locală să înceapă să înţeleagă întreg procesul şi să asigure dezvoltarea durabilă a regiunii, bucurându-se în acelaşi timp de frumuseţea ei.

Eşti una cu natura!

Vadu este plaja preferată a iubitorilor de camping şi de linişte. An de an, tot mai mulţi turişti vin aici, în concediu. Dar puţini ştiu că este o zonă foarte importantă, un punct de intrare în Rezervaţia Biosferei Delta Dunării.

Da, Vadu este o zonă protejată, iar numărul tot mai mare de turişti înseamnă, din păcate, mai multe deşeuri şi efecte negative, asupra speciilor de plante şi animale.

Aşa s-a născut proiectul VADUrabil, un parteneriat început în 2021, între ONG Mare Nostrum şi Black Sea Oil & Gas, cu susţinerea Administraţiei Rezervaţiei – ARBDD.

Încercăm, în acest proiect, să lucrăm cu toţi cei interesaţi ca Vadu să îşi păstreze frumuseţea naturală şi să prospere, în acelaşi timp. Avem activităţi împreună cu autorităţile, cu cetăţenii, cu turiştii, cu elevii şi profesorii din şcolile Vadu şi Corbu.

Nu este uşor, dar oamenii sunt deschişi, vor să schimbe lucrurile în bine şi, cu paşi mici, credem că vor putea spune cu toţii că Vadu este un loc în care le place să stea!

Oricine este interesat poate susţine dezvoltarea durabilă a zonei Vadu, prin implicarea activă şi găsirea de soluţii la problemele comunităţii, prin distribuirea mesajului nostru, către tot mai multe persoane, şi prin protejarea bogăţiei naturale deja existente.

 

Proiectul VADUrabil este susţinut financiar de Black Sea Oil&Gas.