Ce este internship-ul?

Este similar unui stagiu de practică, pentru cei care vor o muncă mult mai complexă, pe de o parte, dar şi mai specializată decât cea de voluntariat, pe de altă parte. Presupune un program mai stabil (un anumit număr de ore, desfăşurate săptămânal, pentru a asigura continuitate), o perioadă determinată dinainte (2 luni, 3 luni, 6 luni, 1 an...) şi un anumit domeniu, în care se va desfăşura internship-ul. Dintre domeniile în care am implicat interni, până acum, putem menţiona: administrativ, proiecte europene, educaţie pentru dezvoltare durabilă, conservarea biodiversităţii (în special, activităţi legate de delfini), PR şi comunicare, contabilitate.

Cum vedem noi internship-ul?

Organizăm constant stagii de internship, pe domeniile în care avem nevoie mai mult de ajutor, într-un anumit moment, dar şi în domeniile în care ne dorim să instruim noi persoane, cu care să dezvoltăm ulterior o colaborare constantă. Internii noştri au un program flexibil, stabilit de comun acord, dar constant şi cu un minim de lucru de 8 ore, pe săptămână, de obicei (poate varia). Fiecare intern are un coordonator, de la care primeşte sarcinile de lucru, instruirea, căruia îi raportează stadiul de desfăşurare al activităţilor şi care, la final, îi evaluează munca. Noi punem la dispoziţie un cadru de lucru prietenos, deschis spre învăţare şi îmbunătăţire constantă, iar internii vin şi completează cu entuziasm şi conştiinciozitate.

De ce să faci un stagiu de internship?

Internii pe care i-am avut, de-a lungul timpului, ne-au zis mereu că şi-au îmbunătăţit cunoştinţele, că au avut ocazia să testeze o experienţă similară unui job, că au învăţat lucruri noi, şi-au dezvoltat atenţia, răbdarea, pro-activitatea. A fost şi greu, uneori, solicitant, au fost şi sarcini care poate nu i-au încântat 100%. Dar întotdeauna au găsit deschidere, în echipa noastră, pentru a avea o experienţă cât mai plăcută şi folositoare, alături de noi.

Cum te înscrii, la un stagiu de internship?

Urmăreşte pagina noastră de Facebook, pentru că acolo anunţăm mereu noile stagii, precum şi toate detaliile, de înscriere.

Ai o idee de stagiu?

Suntem mereu deschişi la propuneri. Dacă ai o idee sau te interesează să desfăşori un stagiu de internship şi nu avem nimic anunţat, contactează-ne la office@marenostrum.ro

În momentul în care vom avea  un stagiu de internship deschis, poți afla detalii despre înscriere de pe blogul nostru