Organizatia ecologista Mare Nostrum

postheadericon ZIUA EDUCATIEI PENTRU DEZVOLTARE DURABILA 2012

Mare Nostrum a organizat sâmbata, 24 noiembrie, între orele 10:00-14:00, la Liceul Teoretic „Ovidius” Constanta, un workshop explicativ-interactiv cu ocazia „Zilei Educatiei pentru Dezvoltare Durabila”. Aflat la a doua editie, evenimentul s-a adresat cadrelor didactice din Judetul Constanta, care lucreaza cu elevi de toate nivelurile, dar si altor persoane interesate de aceasta tema.

Scopul workshop-ului a fost familiarizarea participantilor cu metode non-formale de educatie, care pot fi folosite cu succes în activitatile extra-curriculare.

Astfel, au fost abordate atât concepte generale legate de Educatia pentru Dezvoltare Durabila, cât si prezentari detaliate ale unor metode precum: Open Space Technology – OST (metoda spatiului deschis), Public Speaking, mentorat, PhotoVoice, învatarea prin joc, Biblioteca Vie, origami si quilling educativ, Cafenea Publica, Teatru Labirint, Teatru Forum, animatie socio-educativa, terapie prin arta.

Prezentarile au fost însotite de exemple si câteva aplicatii practice, pentru a putea observa mai eficient modul de implementare al acestor metode. De asemenea, au existat sesiuni de întrebari si raspunsuri interactive pentru participanti, pentru explicatii suplimentare, dar si pentru schimbul de bune practici.

La activitate au fost prezente 45 de persoane, dintre care 42 cadre didactice din Constanta, care au fost interesate sa-si faca mai atractive si mai eficiente orele de curs si activitatile extra-scolare, de a se apropia mai mult de copii si de tineri. Iata ce ne-a declarat o participanta:

”Totul este foarte bine gândit, prezentarea a fost riguroasa, tematica este extrem de importanta, am aflat lucruri pe care nu le stiam, utile, iar metodele prezentate sunt perfecte pentru a organiza o activitate la clasa” – Anca Teodora Butiuc, profesor de limba româna la Colegiul Comercial “Carol I”, din Constanta.

Ca si anul trecut, s-a insistat foarte mult pe aplicabilitatea metodelor. Scopul principal a fost ca participantii sa plece de la workshop cu un plan de actiune în minte, pe care sa îl poata pune în aplicare foarte usor. De asemenea, a fost foarte apreciat caracterul nou al tematicii, pe care nu a mai abordat-o nimeni în Constanta, pâna acum, iar coordonatorul de proiecte, Andreea Ionascu a promis ca evenimentul va deveni, cu siguranta, unul traditional pentru Mare Nostrum.

Leave a Reply

Noutati Mare Nostrum
 • September 08 - Vodafone
 • Impreuna cu am desfasurat cinci editii de Litoral Curat Linkuri: litoral.marenostrum.ro /  www.vodafone.ro...
  >>Citeste mai mult...
  - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
 • September 08 - Noiembrie 2008
 • Mangalia Plus – 20 noiembrie 2008: Calutul de mare (partea a 2-a)...
  >>Citeste mai mult...
  - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Urmareste-ne pe

facebook
twitter

Parteneri

facebook
facebook
facebook
facebook
facebook
facebook
facebook

Suntem membrii in

facebook

Suntem inscrisi in

facebook