Organizatia ecologista Mare Nostrum

postheadericon INFORMEAZA-TE INAINTE DE A INTRA LA APA

Proiectul “INFORMEAZA-TE INAINTE DE A INTRA LA APA” initiat de ONG MARE NOSTRUM si sustinut de Petrom debuteaza în data de 4 iulie 2009. în perioada iulie – septembrie 2009, voluntarii MARE NOSTRUM vor distribui materiale cu privire la calitatea apei de îmbaiere pentru a informa publicul larg. Constanta, jud. Constanta, 02.07.2009

COMUNICAT DE PRESA

Proiectul “INFORMEAZA‚-TE îNAINTE DE A INTRA LA APA‚” initiat de ONG MARE NOSTRUM si sustinut de Petrom debuteaza în data de 4 iulie 2009. în perioada iulie – septembrie 2009, voluntarii MARE NOSTRUM vor distribui materiale cu privire la calitatea apei de îmbaiere pentru a informa publicul larg. “INFORMEAZA-TE INAINTE DE A INTRA LA APA” este realizat în parteneriat cu Directiei pentru Sanatate Publica Constanta, Directiei Apelor Dobrogea Litoral, precum si Institutul National pentru Cercetari si Dezvoltare Marina.

Proiectul initiat de MARE NOSTRUM si sustinut de Petrom pune accent pe urmatoartele aspecte:

 • importanta prelevarii probelor de apa si modul în care se realizeaza acestea;
 • responsabilizarea institutiilor cu atributii în procesul de monitorizare al calitatii apelor de îmbaiere;
 • importanta informarii corecte a publicului larg în ceea ce priveste calitatea apei de îmbaiere;
 • dezvoltarea metodelor de îmbunatatire ale campaniei de informare si a reactiilor turistilor la informatiile prezentate.

“Proiectul vine în întâmpinarea unei informari deficitare a turistilor cu privire la calitatea apei de îmbaiere. De altfel, aceasta idee constituie si una din premisele de la care am pornit în a contura proiectul în sine. Consideram ca implicarea autoritatilor locale este necesara pentru a ne asigura ca informarea turistilor este realizata in timp real, a declarat Mariana Moldoveanu, coordonatorul proiectului MARE NOSTRUM.

Mai exact, potrivit directivei 76/160/EEC, Legii apelor 107/1996 si HG 88/2004, responsabilitatea pentru evaluarea calitatii apelor de îmbaiere în timpul sezonului estival apartine Directiei pentru Sanatate Publica Constanta, Directiei Apelor Dobrogea Litoral, precum si Institutului National pentru Cercetari si Dezvoltare Marina.

La finalul proiectului va fi elaborata o strategie de informare a publicului cu privire la calitatea apei de îmbaiere. Aceasta strategie va fi depusa în fata autoritatilor responsabile, pentru a sta la baza campaniei de anul viitor.

Mare Nostrum este o organizatie deschisa tuturor cetatenilor preocupati de degradarea mediului litoralului românesc, a carei misiune este de a determina schimbarea practicilor si atitudinilor actuale ale comunitatilor locale, factorilor de decizie si altor grupuri de interese, cu cele care asigura conservarea si utilizarea rationala a resurselor naturale din zona costiera româneasca.

Petrom CSR

„Respect pentru Viitor” este un amplu program initiat de Petrom, la începutul anului 2007, prin care raspundem nevoilor societatii si mediului înconjurator. „Respect pentru Viitor” este concretizarea principiilor noastre, care stau la baza dezvoltarii durabile. Credem ca nevoile prezentului pot fi satisfacute cu respect pentru generatiile viitoare si pentru aceasta am ales sa tratam aspectele legate de mediu si cele sociale ca parte integranta a conduitei noastre de business.

Informatii suplimentare:

Mare Nostrum: Tel/Fax: +40 341 407432 E-mail: office@marenostrum.ro
Petrom CSR: Tel.: +40 21 4060728 Fax: +40 21 4060437 E-mail: csr.office@petrom.com

Leave a Reply

Noutati Mare Nostrum
 • September 08 - Vodafone
 • Impreuna cu am desfasurat cinci editii de Litoral Curat Linkuri: litoral.marenostrum.ro /  www.vodafone.ro...
  >>Citeste mai mult...
  - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
 • September 08 - Noiembrie 2008
 • Mangalia Plus – 20 noiembrie 2008: Calutul de mare (partea a 2-a)...
  >>Citeste mai mult...
  - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Urmareste-ne pe

facebook
twitter

Parteneri

facebook
facebook
facebook
facebook
facebook
facebook
facebook

Suntem membrii in

facebook

Suntem inscrisi in

facebook