Organizatia ecologista Mare Nostrum

postheadericon 7.01.2010 – Mare Nostrum demareaza primul proiect privind colectarea uleiului uzat

ONG MARE NOSTRUM anunta demararea primei campanii de constientizare din România privind colectarea uleiului uzat. “Campania de constientizare a populatiei privind necesitatea colectarii uleiului vegetal uzat” este un proiect finantat de Guvernele Islandei, Principatului Liechtenstein si Norvegiei prin Mecanismul Financiar al Spatiului Economic European(SEE).

“Campania de constientizare a populatiei privind necesitatea colectarii uleiului vegetal uzat” se va desfasura în 5 localitati constantene, pe o perioada de 9 luni de zile. În acest interval, caravana „Ulei Uzat” se va deplasa în Constanta, Mangalia, Medgidia, Navodari si Eforie, pentru a informa locuitorii cu privire la necesitatea gestionarii durabile a uleiului uzat: „Locatiile unde va poposi caravana si traseul de colectare vor fi stabilite de Mare Nostrum, împreuna cu autoritatile locale si agentii economici implicati în proiect. Acestea vor fi anuntate în timp util, pentru a oferi sansa utilizatorilor de ulei vegetal sa adune o cantitate cât mai mare de ulei vegetal rezidual, înspre colectare”, a declarat ANDREEA IONASCU, coordonator proiect.

Campania urmareste sa transforme colectarea uleiului uzat într-o practica obisnuita, atât în ceea ce priveste utilizatorii economici, cât si utilizatorii casnici: „Ne dorim ca dupa 9 luni de proiect sa diminuam considerabil cantitatea de ulei vegetal uzat care ajunge în apa sau în sol si sa identificam solutii tehnice viabile pentru a valorifica uleiul vegetal uzat. Prin acest proiect, Mare Nostrum arata din nou ca deseurile pe care le producem reprezinta bani pe care îi aruncam la gunoi. Fiecare dintre noi are responsabilitatea deseurilor generate, nu doar financiar, ci si moral”, a declarat MIHAELA CÂNDEA, director executiv Mare Nostrum.

Prin “Campania de constientizare privind uleiul uzat”, Mare Nostrum vrea sa implice activ reprezentantii unitatilor de alimentatie publica, cât si reprezentantii autoritatilor locale, într-un parteneriat durabil, benefic pentru comunitate.

Proiectul reprezinta concretizarea eforturilor privind valorificarea deseurilor pe care Mare Nostrum le depune înca din 2001.

Valoarea proiectului este de 12.400 Euro.

Leave a Reply

Noutati Mare Nostrum
 • September 08 - Vodafone
 • Impreuna cu am desfasurat cinci editii de Litoral Curat Linkuri: litoral.marenostrum.ro /  www.vodafone.ro...
  >>Citeste mai mult...
  - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
 • September 08 - Noiembrie 2008
 • Mangalia Plus – 20 noiembrie 2008: Calutul de mare (partea a 2-a)...
  >>Citeste mai mult...
  - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Urmareste-ne pe

facebook
twitter

Parteneri

facebook
facebook
facebook
facebook
facebook
facebook
facebook

Suntem membrii in

facebook

Suntem inscrisi in

facebook