Organizatia ecologista Mare Nostrum

postheadericon 30.05.2010 – Locuitorii din Eforie interesati de ideea colectarii responsabile a uleiului rezidual

Voluntarii Mare Nostrum au ajuns si în Eforie Nord cu actiunile de informare, privind necesitatea colectarii uleiului vegetal uzat. Activitatea a avut loc ieri, 29 mai, în intervalul 10.00 – 13.00, în piata centrala din oras.

Peste 250 de trecatori au fost informati despre pericolele refolosirii uleiului vegetal alimentar asupra mediului si asupra sanatatii. Voluntarii Mare Nostrum au discutat cu locuitorii orasului Eforie Nord despre campania de constientizare privind uleiul uzat si despre modalitatile de colectare ale acestuia. Actiunea de informare a beneficiat si de sprijinul politiei comunitare.

“Cu toate ca am intentionat sa facem si actiunea de colectare, simultan cu cea de informare, am hotarât sa ne rezumam, totusi, doar la informarea cetatenilor. Am decis sa actionam în acest fel deoarece era prima data când ne aflam în Eforie si am observat ca locuitorii nu cunosteau, pe deplin, obiectivele campaniei noastre. Totusi, au fost destul de receptivi si i-au ascultat, cu interes, pe voluntarii Mare Nostrum, întrebându-i unde ar putea preda uleiul rezidual, daca încep sa-l colecteze. În plus, fata de celelalte actiuni de informare, voluntarii nostri s-au deplasat si la câtiva agenti economici din zona, carora le-au împartasit unele dintre beneficiile colectarii responsabile ale acestui tip de deseu. Unii aveau, deja, contract cu firme de colectare, iar ceilalti s-au aratat interesati, atât de campania noastra, cât si de semnarea unui acord de colectare, cu o firma specializata”, a declarat Andreea Ionascu, coordonatorul de proiect.

Prin “Campania de constientizare privind uleiul uzat”, Mare Nostrum urmareste sa transforme colectarea uleiului rezidual într-o practica obisnuita, atât în ceea ce priveste utilizatorii economici, cât si utilizatorii casnici.

Campania de constientizare a populatiei privind necesitatea colectarii uleiului vegetal uzat este un proiect finantat de Guvernele Islandei, Principatului Liechtenstein si Norvegiei prin Mecanismul Financiar al Spatiului Economic European(SEE).

Parteneri media: CTV si Radio Constanta

Leave a Reply

Noutati Mare Nostrum
 • September 08 - Vodafone
 • Impreuna cu am desfasurat cinci editii de Litoral Curat Linkuri: litoral.marenostrum.ro /  www.vodafone.ro...
  >>Citeste mai mult...
  - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
 • September 08 - Noiembrie 2008
 • Mangalia Plus – 20 noiembrie 2008: Calutul de mare (partea a 2-a)...
  >>Citeste mai mult...
  - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Urmareste-ne pe

facebook
twitter

Parteneri

facebook
facebook
facebook
facebook
facebook
facebook
facebook

Suntem membrii in

facebook

Suntem inscrisi in

facebook