Organizatia ecologista Mare Nostrum

postheadericon 27.08.2010 – Colectare selectiva a deseurilor continua pe plaja Vega

Campania “Litoral Curat” continua pe plaja Vega, din Mamaia, unde voluntarii Mare Nostrum îi informeaza pe turisti, despre necesitatea colectarii selective a deseurilor. Pe lânga sfaturile legate de gestionarea responsabila a deseurilor, turistii sunt îndemnati, prin intermediul materialelor informative, sa adopte un comportament civilizat, fata de ceilalti turisti.

De la începutul lunii august au mai fost distribuite 800 de materiale informative si au fost colectati 30 de saci de deseuri, dintre care: 12 saci de pet – uri, 6 saci de aluminiu, 3 saci de sticla, 4 saci de hârtie si 5 saci de resturi menajere. De asemenea, prin intermediul tombolelor au fost acordate aproximativ 40 de premii turistilor, care colecteaza selectiv deseurile.

“Fata de primele saptamâni de campanie, acum întâmpinam unele dificultati, în ceea ce priveste numarul turistilor de pe plaja. Cei prezenti, pe plaja Vega, au aflat de campania noastra si ne felicita pentru initiativa. Feed – back – ul primit este unul pozitiv, în sensul ca oamenii colecteaza selectiv deseurile si pastreaza, astfel, plaja curata. Cu mici exceptii, turistii colecteaza selectiv deseurile, fara a astepta ceva, în schimb”, a declarat Alexandra Telea, coordonatorul proiectului.

Proiectul “Litoral Curat” se adreseaza atât turistilor, prezenti pe litoral, locuitorilor, din zona costiera româneasca, administratiei locale, cât si agentilor economici, implicati în procesul de salubrizare si colectare a materialelor reciclabile.

Leave a Reply

Noutati Mare Nostrum
 • September 08 - Vodafone
 • Impreuna cu am desfasurat cinci editii de Litoral Curat Linkuri: litoral.marenostrum.ro /  www.vodafone.ro...
  >>Citeste mai mult...
  - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
 • September 08 - Noiembrie 2008
 • Mangalia Plus – 20 noiembrie 2008: Calutul de mare (partea a 2-a)...
  >>Citeste mai mult...
  - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Urmareste-ne pe

facebook
twitter

Parteneri

facebook
facebook
facebook
facebook
facebook
facebook
facebook

Suntem membrii in

facebook

Suntem inscrisi in

facebook