Organizatia ecologista Mare Nostrum

postheadericon 26.08.2009 – A doua serie de stelute pentru operatorii de plaja

Constanta, 26 august 2009: Organizatia ecologista „Mare Nostrum”, împreuna cu Vodafone România – Sponsor Principal, Petrom – Sponsor si Apele Române – Directia Apelor „Dobrogea Litoral” – Partener anunta acordarea celei de-a doua serii de stelute pentru portiunile de plaja de pe litoralul românesc, în cadrul competitiei „Plaja mea e mai curata!”.

Situatia acordarii stelutelor nu s-a schimbat foarte mult fata de prima runda a competitiei. Câstigatoare la „stelute” în urma monitorizarilor efectuate timp de 9 saptamâni de voluntarii MARE NOSTRUM sunt zonele: Neptun I, Mamaia III, Mamaia IV, Olimp II, Jupiter IV, Venus II, Saturn II , cotate cu 4 stele.

La polul opus, portiunile de plaja Navodari III – zona 2 si Navodari IV – zona 1 nu au reusit sa acumuleze decât o stea.

Totodata, potrivit datelor centralizate de voluntarii Mare Nostrum, exista portiuni de plaja care au evoluat de la primele monitorizari. Printre acestea se numara Mamaia III si Mamaia IV(de la 3 stelute la 4), precum si Cap Aurora III(de la o stea la 2).

La capitol involutii, se afla portiunile de plaja: Neptun II-zona 2(de la 3 stele la 2 stele), Cordon Venus-Saturn II si Saturn I(de la 4 stele la 3), iar Costinesti II(de la 3 la 2).

“Motivul pentru care, pe anumite zone, situatia portiunilor de plaja s-a îmbunatatit este pentru ca operatorii au avut posibilitatea sa puna la punct si sa eficientizeze managementul sectoarelor aflate în administrare. La polul opus, exista si zone unde s-a înregistrat o involutie, care poate fi datorata afluxului mare de turisti, care a depasit estimarile operatorilor de plaja”, a declarat MIHAELA CÂNDEA, dir. ex. Mare Nostrum.

Nici una dintre cele cincizeci de portiuni de plaja care au intrat în competitie pentru „marele premiu” nu au reusit sa acumuleze cinci stelute.

Acordarea stelutelor s-a facut în functie de câteva criterii clar stabilite, cum ar fi : gradul de curatenie al plortiunilor de plaja, existenta modulelor de colectare selectiva, existenta toaletelor, a dusurilor si a surselor de apa potabila, precum si a posturilor de salvamar, cât si a avertismentelor pentru turisti.

Pâna acum, voluntarii MARE NOSTRUM au informat peste 10.000 de turisti despre modul în care pot colecta selectiv si recicla deseurile de pe plaja. Campania LITORAL CURAT continua.

Leave a Reply

Noutati Mare Nostrum
 • September 08 - Vodafone
 • Impreuna cu am desfasurat cinci editii de Litoral Curat Linkuri: litoral.marenostrum.ro /  www.vodafone.ro...
  >>Citeste mai mult...
  - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
 • September 08 - Noiembrie 2008
 • Mangalia Plus – 20 noiembrie 2008: Calutul de mare (partea a 2-a)...
  >>Citeste mai mult...
  - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Urmareste-ne pe

facebook
twitter

Parteneri

facebook
facebook
facebook
facebook
facebook
facebook
facebook

Suntem membrii in

facebook

Suntem inscrisi in

facebook