Organizatia ecologista Mare Nostrum

postheadericon 26.06.2010 – Mare Nostrum continua actiunile de informare si colectare, in Medgidia

Ieri, 26 iunie, voluntarii Mare Nostrum s-au deplasat, în piata centrala, din Medgidia, în intervalul 10.30 – 12.30. Acestia au informat locuitorii despre pericolele refolosirii uleiului asupra sanatatii si asupra mediului. Simultan, au continuat si actiunea de colectare a uleiului vegetal uzat, în urma careia a rezultat o cantitate de aproximativ 80 de litri de ulei.

Voluntarii Mare Nostrum le-au împartasit, înca o data, locuitorilor din Medgidia beneficiile unei colectari responsabile a uleiului rezidual. Acestia au reusit sa stea de vorba cu peste 150 de trecatori, carora le-au oferit informatii despre campanie si i-au anuntat ca pot preda uleiul alimentar refolosit Caravanei Ulei Uzat, care s-a aflat în piata.

“Cei aproximativ 80 de litri de ulei rezidual i-am colectat de la SC Zet Mall SRL, din Medgidia. Am fost încântati de faptul ca managerul institutiei a venit la voluntarii nostri si i-a întrebat daca pot preda uleiul Caravanei noastre. Dupa cum bine stiti, publicul nostru tinta e alcatuit atât din cetateni, cât si din agenti economici. De aceea, ne dorim ca si acestia, din urma, sa devina mai responsabili, în ceea ce priveste gestionarea acestui tip de deseu. Evident ca ne intereseaza ca toata lumea sa înceapa sa colecteze separat uleiul rezidual. Însa, mobilizarea unitatilor de alimentatie publica, în ceea ce priveste colectarea uleiului vegetal uzat, este cu atât mai importanta, cu cât acestea îl produc în cantitati foarte mari”, a declarat Andreea Ionascu, coordonatorul de proiect.

Prin “Campania de constientizare privind uleiul uzat”, Mare Nostrum urmareste sa transforme colectarea uleiului rezidual într-o practica obisnuita, atât în ceea ce priveste utilizatorii economici, cât si utilizatorii casnici.

Campania de constientizare a populatiei privind necesitatea colectarii uleiului vegetal uzat este un proiect finantat de Guvernele Islandei, Principatului Liechtenstein si Norvegiei prin Mecanismul Financiar al Spatiului Economic European(SEE).

Parteneri media: CTV si Radio Constanta

Leave a Reply

Noutati Mare Nostrum
 • September 08 - Vodafone
 • Impreuna cu am desfasurat cinci editii de Litoral Curat Linkuri: litoral.marenostrum.ro /  www.vodafone.ro...
  >>Citeste mai mult...
  - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
 • September 08 - Noiembrie 2008
 • Mangalia Plus – 20 noiembrie 2008: Calutul de mare (partea a 2-a)...
  >>Citeste mai mult...
  - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Urmareste-ne pe

facebook
twitter

Parteneri

facebook
facebook
facebook
facebook
facebook
facebook
facebook

Suntem membrii in

facebook

Suntem inscrisi in

facebook