Organizatia ecologista Mare Nostrum

postheadericon 25.03.2010 – Mare Nostrum, impotriva construirii depozitului de deseuri industriale de la Navodari

ONG Mare Nostrum îsi reafirma pozitia clara pe care o are fata de construirea “Centrului de gospodarire al deseurilor industriale” de la marginea localitatii Navodari, înaintând o plângere prealabila catre Autoritatea pentru Protectia Mediulu, în care atrage atentia asupra riscurilor construirii unui astfel de centru atât de aproape de o zona urbana locuita.

„Chiar daca este necesar, un astfel de depozit nu trebuie amplasat în aproprierea localitatilor si a marii. Trebuie luate în considerare solutii alternative, iar faptul ca pe acea locatie a fost înainte un combinat chimic nu reprezinta un argument care sa justifice investitia. Noile investitii ar trebui sa diminueze impactul asupra mediului si nu sa pornim de la ideea ca oricum mediul este afectat si nimic nu mai poate fi salvat. Locuitorii au un rol esential. Daca sunt împotriva acestei investitii, ar trebui ca aceasta sa nu fie realizata. Cunoastem cazuri în care publicul s-a resemnat si a acceptat astfel de compromisuri. Locuitorii din Navodari nu trebuie sa aiba drept model resemnarea, cu atât mai mult cu cât Primaria si ONG-urile le apara interesele si sanatatea, în acest caz “, a declarat MIHAELA CÂNDEA, director executiv Mare Nostrum.

În acest fel, Mare Nostrum se alatura demersurilor facute de locuitorii orasului Navodari si de reprezentantii autoritatilor locale de a protesta împotriva construirii depozitului de deseuri industriale la marginea localitatii.

Totodata, înaintam solicitarea catre investitori de a regândi amplasarea depozitului de deseuri industriale, astfel încât efectele nocive asupra mediului înconjurator sa fie diminuate.

Leave a Reply

Noutati Mare Nostrum
 • September 08 - Vodafone
 • Impreuna cu am desfasurat cinci editii de Litoral Curat Linkuri: litoral.marenostrum.ro /  www.vodafone.ro...
  >>Citeste mai mult...
  - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
 • September 08 - Noiembrie 2008
 • Mangalia Plus – 20 noiembrie 2008: Calutul de mare (partea a 2-a)...
  >>Citeste mai mult...
  - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Urmareste-ne pe

facebook
twitter

Parteneri

facebook
facebook
facebook
facebook
facebook
facebook
facebook

Suntem membrii in

facebook

Suntem inscrisi in

facebook