Organizatia ecologista Mare Nostrum

postheadericon 24.09.2009 – Comunicat de presa Planul de Management al Bazinului Hidrografic Dobrogea-Litoral

Astazi, în cadrul Salii de Conferinte a Directiei Apelor- „Dobrogea Litoral”, a avut loc evenimentul: „Implicarea publicului în elaborarea Planului de Management al spatiului hidrografic Dobrogea – Litoral”. La conferinta au participat: Catalin Anton- coordonator Secretariat Tehnic Permanent Comitet de Bazin DADL, Otilia Antonaru – sef birou Plan Management Bazinal din cadrul DADL, Camelia Ionescu, coordonatorul proiectului din partea WWF , Mihaela Cândea- director executiv al ONG Mare Nostrum, Ramona Crângasu, responsabil PR ONG Mare Nostrum, precum si reprezentanti ai media.

În cadrul conferintei, au fost detaliate aspecte ale implementarii Planului de Management de Bazin la nivel de Constanta si Tulcea, precum si modul în care sunt atribuite responsabilitatile între beneficiarii si colaboratorii acestui proiect.

“Prin acest proiect, ne-am dorit ca stakeholderii sa participe activ la gestionarea durabila a apei, pentru ca în anul 2015 sa materializam scopul principal al proiectului: acela de a avea ape mai curate. De asemenea, rolul proiectului este de a creste interesul actorilor direct implicati în proces si de a determina autoritatile publice sa aloce mai multe resurse pentru participarea publicului pe probleme de acest fel”, a declarat Camelia Ionescu, coordonatorul proiectului din partea WWF.

Importanta Planului de Management pentru Bazinul Hidrografic Dobrogea a fost accentuata de Catalin Anton- coordonator Secretariat Tehnic Permanent Comitet de Bazin: “Planurile de management ale bazinelor hidrografice reprezinta principalul instrument de implementare al Directivei Cadru Apa 60/EC/2000 si are ca principal scop atingerea starii bune a apelor. Planul de Management pentru Bazinul Hidrografic Dobrogea va fi integrat in Planul de Management Bazinal National ca rezultat al sintezei Planurilor de Management de la nivelul tuturor Bazinelor Hidrografice ale României”, a declarat reprezentanul DADL.

Pâna în acest moment, au avut loc 4 dezbateri publice la Ostrov, Tulcea, Medgidia si Baia. Scopul acestor întruniri a fost de a creste gradul de constientizare în rândul autoritatilor si stakeholderilor pe problematica Planului de Management al spatiului hidrografic.

„Am ales aceste 4 localitati pentru a desfasura dezbaterile publice tocmai pentru ca ne-am dorit sa venim mai aproape de utilizatorii de apa si sa le facilitam participarea la dezbaterile publice. Participarea lor este esentiala în procesul de asumare a masurilor incluse în acest Plan de management, tinând cont de faptul ca ele vor deveni obligatorii dupa aprobarea lor prin hotarâre de guvern”, a declarat MIHAELA CÂNDEA, director executiv al ONG Mare Nostrum.

Conferinta de presa a fost realizata în cadrul proiectului „Cresterea contributiei ONG-urilor de mediu din România în implementarea politicilor de management al apei si conservare a naturii” finantat de Guvernele Islandei, Principatului Liechtenstein si Norvegiei prin Mecanismul Financiar al Spatiului Economic European (SEE) – Fondul pentru Organizatii Neguvernamentale. Prin acest proiect se urmareste stimularea implicarii publicului în elaborarea Planului de Management pentru spatiul hidrografic Dobrogea – Litoral. Valoarea proiectului este de 55.000 Euro.

Leave a Reply

Noutati Mare Nostrum
 • September 08 - Vodafone
 • Impreuna cu am desfasurat cinci editii de Litoral Curat Linkuri: litoral.marenostrum.ro /  www.vodafone.ro...
  >>Citeste mai mult...
  - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
 • September 08 - Noiembrie 2008
 • Mangalia Plus – 20 noiembrie 2008: Calutul de mare (partea a 2-a)...
  >>Citeste mai mult...
  - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Urmareste-ne pe

facebook
twitter

Parteneri

facebook
facebook
facebook
facebook
facebook
facebook
facebook

Suntem membrii in

facebook

Suntem inscrisi in

facebook