Organizatia ecologista Mare Nostrum

postheadericon 23.05.2010 – Constantenii au inceput sa colecteze separat uleiul vegetal uzat

Ieri, 22 mai, a avut loc prima actiune de colectare a uleiului vegetal uzat, din cadrul campaniei de constientizare a populatiei. Voluntarii Mare Nostrum, alaturi de reprezentantii firmei de colectare, Phoenix Distribution, s-au aflat în pietele Abator si Km 4 – 5, în intervalul 10.00 – 14.30. În cadrul actiunii de colectare au fost strânsi aproximativ 15 litri de ulei rezidual.

Voluntarii Mare Nostrum i-au informat, ieri, pe constanteni, ca pot preda uleiul rezidual Caravanei Ulei Uzat, care s-a aflat în pietele Abator si km 4 – 5. În acelasi timp, au discutat cu peste 400 de trecatori despre beneficiile colectarii responsabile a acestui deseu.

“Oamenii au fost receptivi la informatiile primite, ca de fiecare data. Poate ca, cei aproximativ 15 litri, care au fost strânsi în cadrul primei zile de colectare, nu reprezinta o cantitate foarte mare. Însa, este un rezultat încurajator, având în vedere faptul ca, înainte de a demara aceasta campanie, oamenii nici macar nu stiau ca uleiul rezidual este toxic pentru om si pentru mediu. Cred ca ne aflam pe drumul cel bun, în ceea ce priveste constientizarea si responsabilizarea cetatenilor, cu privire la efectele nocive ale uleiului alimentar refolosit. Tocmai de aceea, constantenilor, care au predat chiar si o cantitate mica de ulei uzat, Mare Nostrum le-a rasplatit comportamentul ecologist, cu o recompensa simbolica”, a declarat Andreea Ionascu, coordonatorul de proiect.

Prin “Campania de constientizare privind uleiul uzat”, Mare Nostrum urmareste sa transforme colectarea uleiului rezidual într-o practica obisnuita, atât în ceea ce priveste utilizatorii economici, cât si utilizatorii casnici.

Campania de constientizare a populatiei privind necesitatea colectarii uleiului vegetal uzat este un proiect finantat de Guvernele Islandei, Principatului Liechtenstein si Norvegiei prin Mecanismul Financiar al Spatiului Economic European(SEE).

Parteneri media: CTV si Radio Constanta

Leave a Reply

Noutati Mare Nostrum
 • September 08 - Vodafone
 • Impreuna cu am desfasurat cinci editii de Litoral Curat Linkuri: litoral.marenostrum.ro /  www.vodafone.ro...
  >>Citeste mai mult...
  - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
 • September 08 - Noiembrie 2008
 • Mangalia Plus – 20 noiembrie 2008: Calutul de mare (partea a 2-a)...
  >>Citeste mai mult...
  - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Urmareste-ne pe

facebook
twitter

Parteneri

facebook
facebook
facebook
facebook
facebook
facebook
facebook

Suntem membrii in

facebook

Suntem inscrisi in

facebook