Organizatia ecologista Mare Nostrum

postheadericon 21.04.2010 – Caravana Ulei Uzat a ajuns in cartierele Tomis III si Brotacei

La trei luni de la debutul oficial al campaniei, voluntarii Mare Nostrum continua sa informeze constantenii despre beneficiile colectarii uleiului vegetal uzat. De data aceasta, peste 350 de locuitori din cartierele Tomis III si Brotacei au discutat cu voluntarii Mare Nostrum, fiind sfatuiti de acestia sa nu arunce uleiul uzat la întâmplare.

Initiativa a fost primita cu entuziasm de cei peste 300 de trecatori din pietele Tomis III si Brotacei. Acestia s-au aratat dornici sa afle cât mai multe informatii, atât despre campanie, cât si despre modalitatile de colectare ale uleiului vegetal uzat. O parte dintre constanteni au declarat ca stiu deja care sunt riscurile folosirii uleiului vegetal de mai multe ori la gatit:

“Ne bucura faptul ca mesajul nostru a ajuns la urechile constantenilor si ca acestia doresc sa se alature cauzei Mare Nostrum. Ceea ce m-a uimit este ca unele gospodine colectau de mult timp uleiul vegetal uzat si asteptau sa afle când va ajunge Caravana Ulei Uzat în cartierele lor, pentru a colecta uleiul vegetal uzat. Data a fost deja stabilita, iar ceea ce putem sa spunem este ca pe 12 iunie asteptam toate gospodinele din Tomis III si Brotacei sa ne predea uleiul vegetal uzat”, a declarat Andreea Ionascu, coordonatorul proiectului.

Prin “Campania de constientizare privind uleiul uzat”, Mare Nostrum îsi propune sa responsabilizeze cetatenii si sa-i determine sa colecteze uleiul vegetal rezidual. Scopul proiectului este sa transforme colectarea uleiului rezidual într-o practica obisnuita, atât pentru utilizatorii economici, cât si pentru cei casnici.

Campania de constientizare privind colectarea uleiului vegetal uzat este un proiect finantat de Guvernele Islandei, Principatului Liechtenstein si Norvegiei prin Mecanismul Financiar al Spatiului Economic European(SEE).

Parteneri media: CTV si Radio Constanta.

Leave a Reply

Noutati Mare Nostrum
 • September 08 - Vodafone
 • Impreuna cu am desfasurat cinci editii de Litoral Curat Linkuri: litoral.marenostrum.ro /  www.vodafone.ro...
  >>Citeste mai mult...
  - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
 • September 08 - Noiembrie 2008
 • Mangalia Plus – 20 noiembrie 2008: Calutul de mare (partea a 2-a)...
  >>Citeste mai mult...
  - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Urmareste-ne pe

facebook
twitter

Parteneri

facebook
facebook
facebook
facebook
facebook
facebook
facebook

Suntem membrii in

facebook

Suntem inscrisi in

facebook