Organizatia ecologista Mare Nostrum

postheadericon 20.10.2009 – Campanie de constientizare a cetatenilor din Medgidia cu privire la colectarea selectiva

Astazi, 20 octombrie 2009, în cadrul Salii de Conferinte a Primariei Municipiului Medgidia a avut loc conferinta de presa cu tema: Campania de constientizare a cetatenilor din Medgidia cu privire la colectarea selectiva a deseurilor. La eveniment au participat reprezentanti ai ONG Mare Nostrum, împreuna cu reprezentanti din cadrul Primariei Medgidia, SC Lafarge Ciment SA Medgidia, dar si jurnalisti.

Campania de constientizare a fost demarata în urma cu o saptamâna si se va derula pe o perioada de 6 luni, în zone diferite ale Municipiului Medgidia, astfel încât sa fie acoperita fiecare arie a orasului: “Scopul acestei campanii este unul dublu: Pe de o parte, pe de o parte, acela de a pune în aplicare conceptul colectare selectiva prin informarea locuitorilor, iar pe de alta parte, acela de a proteja mediul, prin implementarea unor practici recomandate de Uniunea Europeana. Ne bucura ideea parteneriatului cu municipalitatea Medgidia. Vrem ca actiunile noastre de constientizare cu privire la colectarea selectiva sa contribuie la o gestionare eficienta a deseurilor în oras. În acest fel, vrem sa dispara problemele care s-au înregistrat pâna acum la nivelul orasului în ceea ce priveste aspectul colectarii selective si al reciclarii. “, a declarat MIHAELA CÂNDEA, director executiv MARE NOSTRUM.

Voluntarii Mare Nostrum vor informa locuitorii prin metoda door-to-door (din usa în usa), comunicând despre:

 • importanta reciclarii,
 • spatii existente în localitate pentru colectare selectiva
 • beneficiile comunitatii – în ansamblul sau

La nivelul municipiului Medigidia, au fost amplasate 42 de platforme de colectare selectiva a deseurilor, fiecare reunind un numar de 7 pubele colectoare. Totodata, au fost achizitionate 2 prese de balotat hârtie si plastic si 4 masini autocompactoare pentru europubele si containere de toate tipurile: „Sistemul integrat de gestionare a deseurilor la Medgidia va fi reglementat prin intermediul proiectului Refacerea habitatului natural în zonele locuibile din teritoriile de dezvoltare Medgidia-Silistra. Proiectul vizeaza modernizarea si reabilitarea infrastructurii de colectare si transport a deseurilor din municipiul nostru si zonele limitrofe. Rezultatul considerabil, pe termen lung va fi îmbunatatirea calitatii mediului prin reducerea depozitarii necontrolate a deseurilor solide” a declarat primarul municipiului Medgidia, Marian Iordache.SC Lafarge Ciment finanteaza acest program în baza uneia din cele 4 directii de implicare strategica prevazute în acordul de parteneriat pe 6 ani (2008-2013) semnat cu Primaria Municipiului Medgidia: „Managementul deseurilor reprezinta o componenta a setului de responsabilitati ale administratiei locale, iar reusita unui astfel de program în comunitatea din care si uzina noastra face parte, consideram ca depinde – în egala masura – de constientizarea beneficiilor pentru cetateni si de implicarea tuturor actorilor locali” , a declarat Edmund Piess, Director SC Lafarge Ciment(România).Proiectul va beneficia de 4 campanii publice, constând în diferite activitati organizate de ONG Mare Nostrum, împreuna cu Lafarge Ciment (Romania). Campania de la constientizare de la Medgidia continua sirul de activitati pe aceasta linie pe care ONG Mare Nostrum le-a desfasurat în mai multe locatii din judet, printre care Navodari si Mangalia.

Leave a Reply

Noutati Mare Nostrum
 • September 08 - Vodafone
 • Impreuna cu am desfasurat cinci editii de Litoral Curat Linkuri: litoral.marenostrum.ro /  www.vodafone.ro...
  >>Citeste mai mult...
  - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
 • September 08 - Noiembrie 2008
 • Mangalia Plus – 20 noiembrie 2008: Calutul de mare (partea a 2-a)...
  >>Citeste mai mult...
  - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Urmareste-ne pe

facebook
twitter

Parteneri

facebook
facebook
facebook
facebook
facebook
facebook
facebook

Suntem membrii in

facebook

Suntem inscrisi in

facebook