Organizatia ecologista Mare Nostrum

postheadericon 20.09.2010 – Mare Nostrum da startul evenimentelor, din cadrul Zilei Internationale a Marii Negre

Mare Nostrum anunta lansarea concursurilor de fotografie, presa scrisa de mediu si presa audio – vizuala de mediu. Acestea fac parte din cadrul Zilei Internationale a Marii Negre, care a fost stabilita pe data de 31 octombrie, în urma adoptarii Planului Strategic de Actiune, pentru Marea Neagra, din anul 1996. Perioada de înscriere, pentru cele trei concursuri, este 15 septembrie – 15 octombrie 2010, iar tematica este „Marea Neagra mai aproape de tine”.

Concursul National de Fotografie de Mediu se adreseaza tuturor pasionatilor de arta fotografica. Doritorii se pot înscrie, în concurs, trimitând doua fotografii, creatie proprie, în format digital, alb – negru sau color, care sa fie din anul curent si sa aiba dimensiunile 1024 X 768 px DPI. De asemenea, participantii trebuie sa opteze pentru una dintre categoriile de concurs: biodiversitatea marina sau poluarea tarmului si a apei. Criteriile, pe baza carora se va face jurizarea, sunt: originalitatea modului de abordare, creativitatea, încadrarea în tematica data, utilizarea tehnicilor specifice în realizarea compozitiei, promovarea responsabilitatii sociale si ecologice fata de mediul marin. Data limita de înscriere, în concurs, este 15 octombrie, iar decernarea premiilor va avea loc, la Constanta, în perioada 26 – 31 octombrie 2010. Mai multe informatii puteti afla de Aici .

Concursul National de Presa Scrisa de Mediu urmareste sa dea o mâna de ajutor ecosistemului Marii Negre, prin încurajarea demersurilor jurnalistice, care se fac, în acest domeniu. Sunt invitati sa se înscrie, la concurs, jurnalisti, care au abordat, în materialele lor, de pâna acum, tematici precum: zona costiera româneasca, biodiversitatea, situatia ariilor protejate, nereguli în aplicarea legislatiei de mediu, precum si alte subiecte de mediu. Acestia pot trimite maxim 2 materiale de presa (pe e – mail sau prin posta), cu tematici de mediu, publicate în decursul anului 2010. Formularul de înscriere poate fi descarcat de Aici .

Concursul National de Presa Audio – Vizuala de Mediu se afla la prima editie si se adreseaza atât producatorilor, cât si moderatorilor de Radio si TV. Singurele reguli sunt ca materialele sa abordeze problematici de mediu si sa fie din anul curent. Sunt asteptati sa se înscrie moderatorii si producatorii de Radio si TV, care au abordat subiecte, respectiv formate de emisiuni, în care au dezbatut tematici, precum: zona costiera româneasca, biodiversitatea, situatia ariilor protejate, nereguli în aplicarea legislatiei de mediu, precum si alte subiecte de mediu, din România. Acestia pot trimite maxim 1 aplicatie, însotita de un formular de înscriere. Formularul de înscriere, pentru moderatori, poate fi descarcat de Aici , iar cel pentru producatori de Aici .

„Aceste concursuri au devenit, deja, o traditie, pentru ONG Mare Nostrum. Ne bucuram, de fiecare data, când avem posibilitatea de a mobiliza oameni, care sunt la fel de preocupati, ca si noi, de situatia ecosistemului Marii Negre. Speram sa raspunda pozitiv provocarii noastre si sa ofere, prin demersurile lor, un exemplu de buna practica, în directia protejarii biodiversitatii marine si a zonei costiere românesti”, a declarat Mihaela Cândea, director executiv Mare Nostrum.

Juriul va fi alcatuit din specialisti, care vor alege materialele câstigatoare, pe baza unor criterii clare de jurizare. Decernarea premiilor va avea loc, la Constanta, în perioada 26 – 31 octombrie 2010. Mai multe informatii, despre juriu si premii, vor fi facute publice, în perioada urmatoare.

Sponsor: OMV – Petrom

Parteneri media: Observator de Constanta, Jurnalul de Constanta, Constanteanul.com

Leave a Reply

Noutati Mare Nostrum
 • September 08 - Vodafone
 • Impreuna cu am desfasurat cinci editii de Litoral Curat Linkuri: litoral.marenostrum.ro /  www.vodafone.ro...
  >>Citeste mai mult...
  - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
 • September 08 - Noiembrie 2008
 • Mangalia Plus – 20 noiembrie 2008: Calutul de mare (partea a 2-a)...
  >>Citeste mai mult...
  - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Urmareste-ne pe

facebook
twitter

Parteneri

facebook
facebook
facebook
facebook
facebook
facebook
facebook

Suntem membrii in

facebook

Suntem inscrisi in

facebook