Organizatia ecologista Mare Nostrum

postheadericon 20.08.2010 – Mare Nostrum a prezentat rezultatele Campaniei “Ulei Uzat”

Mare Nostrum a organizat vineri, 20 august, conferinta de presa, în cadrul careia au fost prezentate rezultatele obtinute, pe durata “Campaniei de constientizare a populatiei, privind necesitatea colectarii uleiului vegetal uzat”. Evenimentul a avut loc la Liceul Teoretic “Ovidius”, din Constanta, în intervalul 10.00 – 12.00.

În cadrul conferintei au fost prezentate rezultatele Campaniei “Ulei Uzat”, precum si viitoarele strategii de permanentizare a actiunilor de colectare a uleiului rezidual. Pâna în prezent, au fost informati peste 5000 de cetateni despre beneficiile gestionarii responsabile a uleiului alimentar uzat si au fost colectati aproximativ 500 de litri de ulei rezidual. Totodata, au fost propuse doua modalitati de continuare a actiunilor de colectare: prima presupune amplasarea unor containere de colectare, în scoli, iar, cea de-a doua presupune adaptarea sistemului de colectare a uleiului de motor, din unele benzinarii, în vederea colectarii uleiului rezidual.

La conferinta au participat reprezentanti ai institutiilor de învatamânt constantene, reprezentanti ai Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorului, precum si reprezentanti ai APM Constanta si ai primariilor din Constanta si Medgidia.

“A fost un proiect în care ne-am implicat 100% si nu dorim sa ne oprim aici. Tocmai acesta a fost si unul dintre scopurile acestei conferinte – acela de a anunta rezultatele oficiale ale acestei campanii si de a gasi, împreuna cu partenerii nostri, si nu numai, posibile strategii de continuare a actiunii de colectare a uleiului rezidual. Momentan, propunerile noastre, de permanentizare a actiunilor de colectare, sunt în stadiul de discutii, urmând ca, din septembrie, sa anuntam care dintre ele se vor concretiza. De asemenea, vrem sa le multumim partenerilor si sustinatorilor nostri ca ne-au sprijinit initiativa de recuperare a unei parti din acest deseu, prin transformarea lui în biodiesel. Sunt convinsa ca ne vor fi alaturi, si de acum înainte, în încercarea noastra de a continua implementarea conceptului de gestionare responsabila a uleiului vegetal rezidual – singura modalitate prin care putem evita poluarea solului si a apei, cu acest tip de deseu”, a declarat Mihaela Cândea, director executiv Mare Nostrum.

Prin “Campania de constientizare privind uleiul uzat”, Mare Nostrum vrea sa implice activ reprezentantii unitatilor de alimentatie publica, cât si reprezentantii autoritatilor locale, într-un parteneriat durabil, benefic pentru comunitate.

Campania de constientizare a populatiei privind necesitatea colectarii uleiului vegetal uzat este un proiect finantat de Guvernele Islandei, Principatului Liechtenstein si Norvegiei prin Mecanismul Financiar al Spatiului Economic European(SEE).

Parteneri media: CTV si Radio Constanta

Leave a Reply

Noutati Mare Nostrum
 • September 08 - Vodafone
 • Impreuna cu am desfasurat cinci editii de Litoral Curat Linkuri: litoral.marenostrum.ro /  www.vodafone.ro...
  >>Citeste mai mult...
  - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
 • September 08 - Noiembrie 2008
 • Mangalia Plus – 20 noiembrie 2008: Calutul de mare (partea a 2-a)...
  >>Citeste mai mult...
  - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Urmareste-ne pe

facebook
twitter

Parteneri

facebook
facebook
facebook
facebook
facebook
facebook
facebook

Suntem membrii in

facebook

Suntem inscrisi in

facebook