Organizatia ecologista Mare Nostrum

postheadericon 20.05.2010 – Mare Nostrum da startul colectarii uleiului vegetal uzat

La cinci luni de la debutul oficial al Campaniei de constientizare a populatiei privind necesitatea colectarii uleiului vegetal uzat, Mare Nostrum începe actiunea, propriu – zisa, de colectare a uleiului rezidual. Pe data de 22 mai, Caravana Ulei Uzat va fi prezenta în pietele Abator si km 4 – 5, pentru a-i întâmpina pe cetatenii responsabili.

Constantenii, care doresc sa predea uleiul rezidual, colectat în gospodarii, sunt asteptati, sâmbata, în intervalul 10.30 – 12.30 în piata Abator si 12.30 – 14.30 în piata din km 4 – 5. Acestia vor fi întâmpinati, la Caravana Ulei Uzat, de voluntarii Mare Nostrum. La activitate va participa si Phoenix Distribution, firma specializata de colectare, care este co – finantator si partener al proiectului. Simultan, se vor desfasura activitati de informare si îndrumare a trecatorilor catre centrul de colectare mobila.

“Prima zi de colectare a uleiului vegetal uzat reprezinta, pentru noi, concretizarea actiunilor de informare si responsabilizare, de pâna acum. Speram ca cetatenii sa fie la fel de receptivi la initiativa noastra si sa puna, în practica, sfaturile primite de la voluntarii nostri. Gestionarea responsabila a uleiului rezidual nu este o procedura complicata. Tot ceea ce trebuie sa faca este sa colecteze uleiul uzat în sticle de plastic, pe care sa îl predea Caravanei Mare Nostrum, în cadrul actiunilor de colectare. Cetatenii responsabili vor primi, din partea organizatiei noastre, o recompensa simbolica”, a declarat Mihaela Cândea, director executiv Mare Nostrum.

Prin “Campania de constientizare privind uleiul uzat”, Mare Nostrum urmareste sa transforme colectarea uleiului rezidual într-o practica obisnuita, atât în ceea ce priveste utilizatorii economici, cât si utilizatorii casnici.

Campania de constientizare a populatiei privind necesitatea colectarii uleiului vegetal uzat este un proiect finantat de Guvernele Islandei, Principatului Liechtenstein si Norvegiei prin Mecanismul Financiar al Spatiului Economic European(SEE).

Parteneri media: CTV si Radio Constanta

Leave a Reply

Noutati Mare Nostrum
 • September 08 - Vodafone
 • Impreuna cu am desfasurat cinci editii de Litoral Curat Linkuri: litoral.marenostrum.ro /  www.vodafone.ro...
  >>Citeste mai mult...
  - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
 • September 08 - Noiembrie 2008
 • Mangalia Plus – 20 noiembrie 2008: Calutul de mare (partea a 2-a)...
  >>Citeste mai mult...
  - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Urmareste-ne pe

facebook
twitter

Parteneri

facebook
facebook
facebook
facebook
facebook
facebook
facebook

Suntem membrii in

facebook

Suntem inscrisi in

facebook