Organizatia ecologista Mare Nostrum

postheadericon 18.12.2012 – Masa rotunda pe teme de mediu

Miercuri, 19 decembrie 2012, de la ora 11:00, la hotelul IBIS, din Constanta, se va desfasura Masa Rotunda în cadrul proiectului “Cresterea constientizarii clusterului de turism transfrontalier asupra managementului si protectiei mediului”, finantat prin Programul de Cooperare Transfrontaliera România – Bulgaria 2007-2013.

Partenerii proiectului sunt: ONG Mare Nostrum, din Constanta, România, Camera de Comert si Industrie (CCI) Dobrich (Bulgaria – partener principal) si EUREKA (Bulgaria).

Obiectivele proiectului sunt:

 • Promovarea utilizarii sustenabile a resurselor naturale ale regiunii transfrontaliere Constanta – Dobrich;
 • Educarea clusterului de turism si a consumatorului de servicii turistice în regiunile Dobrich si Constanta despre nevoia unei utilizari sustenabile a resurselor naturale;
 • Introducerea metodelor si sistemelor clusterului de turism pentru managementul si protectia mediului (EMAS si ECO LABEL).

Regiunea transfrontaliera Dobrich – Constanta are una dintre diversitatile naturale cele mai bogate din Europa. Practic, este un magnet pentru viziatorii internationali si locali datorita plajelor lungi si a zonei de coasta atractive. Aici, cultura si istoria se împletesc si ofera dovezi ale celor mai vechi asezari umane. În ultimii ani, se constata, însa, o crestere puternica a presiunii antropogenice pe zonele marine si de coasta, ca rezultat al dezvoltarii infrastructurii turismului si o exploatare iresponsabila a resurselor naturale: hoteluri cu eliminare necontrolata a deseurilor si apelor reziduale, supraconsum de resurse (electricitate, apa de consum si utilizarea echipamentelor puternic consumatoare de energie). Astfel, s-au creat o imagine si o reputatie negativa a regiunii ca fiind subdezvoltata si cu grad scazut de constientizare a managementului si protectiei mediului.

Participan?ii la Masa Rotunda, speciali?ti români ?i bulgari din domeniile mediu, afaceri ?i turism vor discuta despre rata de daune asupra mediului din afacerile de turism în zona transfrontaliera, despre modelele de comportamente prietenoase cu mediul în afaceri, tehnologiile si echipamentele eco-inovative, rolul profesionistilor si expertilor în zona transfrontaliera de a oferi consultanta mediului de afaceri despre standardul EMAS si standardul european Eco Label si despre necesitatea unor viziuni si strategii pentru dezvoltarea durabila si protectia mediului prin actiuni integrate ale statului si institutiilor municipale, clusterului de turism si ale ONG-urilor.

Proiectul se desfasoara pe o perioada de 18 luni, din 21 aprilie 2012 pâna pe 21 octombrie 2013, are un buget total de 533.670 euro si este finantat prin Programul de Cooperare Transfrontaliera România – Bulgaria 2007-2013.

Leave a Reply

Noutati Mare Nostrum
 • September 08 - Vodafone
 • Impreuna cu am desfasurat cinci editii de Litoral Curat Linkuri: litoral.marenostrum.ro /  www.vodafone.ro...
  >>Citeste mai mult...
  - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
 • September 08 - Noiembrie 2008
 • Mangalia Plus – 20 noiembrie 2008: Calutul de mare (partea a 2-a)...
  >>Citeste mai mult...
  - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Urmareste-ne pe

facebook
twitter

Parteneri

facebook
facebook
facebook
facebook
facebook
facebook
facebook

Suntem membrii in

facebook

Suntem inscrisi in

facebook