Organizatia ecologista Mare Nostrum

postheadericon 15.09.2010 – Campania “Litoral Curat” a ajuns la final

Dupa doua luni în care turistii au fost informati, despre necesitatea colectarii selective a deseurilor, campania “Litoral Curat” a ajuns la final. Voluntarii Mare Nostrum au reusit sa informeze peste 2000 de persoane, mesajul campaniei fiind potentat si de materiale informative. Proiectul a fost finantat de Coca – Cola Hellenic si sustinut de Hotel Vega, din Mamaia.

De la începutul proiectului au fost colectati 51 de saci de deseuri, dintre care: 20 de saci de pet – uri, 9 saci de aluminiu, 5 saci de sticla, 9 saci de hârtie si 8 saci de gunoi menajer. Turistii, care au colectat responsabil si selectiv deseurile, la cosurile corespunzatoare, au putut participa la tombola, organizata de Mare Nostrum. În cadrul acesteia, au fost acordate 80 de premii.

„Litoral Curat este unul dintre cele mai longevive proiecte ale ONG Mare Nostrum. Astfel ca, în fiecare an, încercam sa gasim strategii noi de abordare a cetatenilor, precum si a problemei deseurilor. Si, la fel ca si în ceilalti ani, si anul acesta ne-am confruntat cu reactii diverse, din partea turistilor. Am întâlnit atât oameni dispusi sa ne asculte, oameni etuziasmati de o astfel de initiativa, cât si oameni mai putin receptivi, dar care, în schimb, ne-au citit, cu interes, materialele informative. Ne-am obisnuit, însa, cu tot felul de reactii. Doar luptam de atâtia ani, pentru schimbarea mentalitatilor si a practicilor actuale. Anul acesta am considerat ca este necesar ca, pe lânga sfaturile, referitoare la colectarea selectiva, turistii sa fie îndemnati sa adopte si un comportament civilizat, atât fata de ceilalti turisti, cât si fata de mediul înconjurator. Am organizat chiar si tombole, pentru a-i rasplati pe cei care colecteaza responsabil deseurile. Si am observat ca, motivati sau nu, turistii au ales sa arunce deseurile, la pubelele corespunzatoare si sa nu transforme plaja într-un cos de gunoi”, declarat Alexandra Telea, coordonator de proiect.

Proiectul “Litoral Curat” se adreseaza atât turistilor, prezenti pe litoral, locuitorilor, din zona costiera româneasca, administratiei locale, cât si agentilor economici, implicati în procesul de salubrizare si colectare a materialelor reciclabile.

Leave a Reply

Noutati Mare Nostrum
 • September 08 - Vodafone
 • Impreuna cu am desfasurat cinci editii de Litoral Curat Linkuri: litoral.marenostrum.ro /  www.vodafone.ro...
  >>Citeste mai mult...
  - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
 • September 08 - Noiembrie 2008
 • Mangalia Plus – 20 noiembrie 2008: Calutul de mare (partea a 2-a)...
  >>Citeste mai mult...
  - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Urmareste-ne pe

facebook
twitter

Parteneri

facebook
facebook
facebook
facebook
facebook
facebook
facebook

Suntem membrii in

facebook

Suntem inscrisi in

facebook