Organizatia ecologista Mare Nostrum

postheadericon 15.07.2010 – Mare Nostrum a demarat proiectul Litoral Curat

Organizatia ecologista Mare Nostrum, împreuna cu sponsorul, Coca – Cola Hellenic, anunta lansarea campaniei “Litoral Curat 2010″. Proiectul se afla la cea de-a sasea editie si se desfasoara în perioada iulie – septembrie 2010, pe plaja Vega, din Mamaia.

Editia, de anul acesta, a proiectului “Litoral Curat” continua actiunile de colectare selectiva a deseurilor de pe plaja, în paralel cu cele de constientizare si educare a turistilor. În cadrul campaniei, va fi accentuata necesitatea colectarii deseurilor, numai în zonele special amenajate, dar si importanta reciclarii materialelor recuperabile.

În acest scop, va fi instalat un centru de colectare selectiva, pe plaja Vega, din Mamaia. În cadrul acestuia se vor colecta selectiv hârtie, plastic, doze de aluminiu, acumulatori si tetra – pack – uri. Actiunile de constientizare vor fi realizate cu sprijinul a 16 voluntari, instruiti în prelabil. Acestia vor informa si educa turistii, cu privire la adoptarea unui comportament responsabil si prietenos, fata de mediul înconjurator si, mai ales, fata de plaja si mare. Turistii, care vor arunca, selectiv, deseurile la cosurile de gunoi, vor putea participa la tombola, organizata de Mare Nostrum si vor avea sansa de a câstiga unul dintre premiile, puse în joc.

“Prin actiunile noastre de informare, încercam sa evitam, pe cât posibil, ca plajele, de pe litoralul românesc, sa se transforme, în zone vulnerabile, la poluarea antropica, din cauza acumularii necontrolate a deseurilor. Dar, spre deosebire de anul trecut, când am monitorizat mai multe sectoare de plaja, în cadrul editiei, de anul acesta, a proiectului Litoral Curat, am decis sa ne concentram doar pe un singur sector de plaja. Actiunile de informare vor fi realizate cu ajutorul voluntarilor, care vor fi prezenti, la centrul de colectare selectiva, de miercuri pâna duminica, în intervalul 10.00 – 18.00″, a declarat Mihaela Cândea, director executiv Mare Nostrum.

Proiectul “Litoral Curat” se adreseaza atât turistilor, care vor fi prezenti pe litoral, locuitorilor, din zona costiera româneasca, administratiei locale, cât si agentilor economici, implicati în procesul de salubrizare si colectare a materialelor reciclabile.

Leave a Reply

Noutati Mare Nostrum
 • September 08 - Vodafone
 • Impreuna cu am desfasurat cinci editii de Litoral Curat Linkuri: litoral.marenostrum.ro /  www.vodafone.ro...
  >>Citeste mai mult...
  - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
 • September 08 - Noiembrie 2008
 • Mangalia Plus – 20 noiembrie 2008: Calutul de mare (partea a 2-a)...
  >>Citeste mai mult...
  - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Urmareste-ne pe

facebook
twitter

Parteneri

facebook
facebook
facebook
facebook
facebook
facebook
facebook

Suntem membrii in

facebook

Suntem inscrisi in

facebook