Organizatia ecologista Mare Nostrum

postheadericon 15.01.2013 – Nu arunca uleiul uzat ! Colecteaza-l!

Stiai ca uleiul vegetal uzat poate polua solul si ca este considerat un reziduu toxic?

Colecteaza uleiul uzat si vei fi recompensat !

Colecteaza 5 litri de ulei uzat vegetal, adu-l la sediul Mare Nostrum, Bd. 1 Decembrie 1918, nr. 3, bl. F17, sc. A, ap. 3, Constanta, de luni pâna vineri, între orele 09:00-17:00, iar noi iti vom da 1 litru de ulei de floarea soarelui îmbuteliat. Daca vei preda sub 5 litri, vei primi un bon reprezentând cantitatea de ulei adusa, iar când bonurile însumeaza 5 litri vor putea fi schimbate pentru un litru de ulei tocmai bun pentru gatit!

Acest proiect este o initiativa a ONG Mare Nostrum si este primul desfasurat la nivel national. Prin aceasta se urmareste implementarea un nou concept pe piata din România: acela de colectare a uleiului vegetal uzat, care poate fi ulterior valorificat în biodiesel.

Cele mai receptive la acest proiect au fost scolile, care au participat la concursul destinat institu?iilor de înva?amânt interesate sa protejeze mediul înconjurator – concursul, ajuns la treia edi?ie, este intitulat: “?i eu colectez separat uleiul vegetal uzat!”. În anul 2012, zece institutii de învatamânt au colectat 980 l de ulei vegetal uzat, pe care l-au predat catre firma SC Stoehr Mineral & Vegetal Oil SRL, iar cea clasata pe primul loc a câstigat un premiu în bani, în valoare de 1.5 RON per litru colectat si materiale promotionale din partea ONG Mare Nostrum.

Tot în decursul anului precedent, la sediul Mare Nostrum, s-au colectat 125 l de ulei vegetal uzat din partea persoanelor fizice care au primit, la schimb, 25 de sticle de ulei proapat, de gatit.

Toate celelalte institutii participante au primit adeverinte/diplome pentru implicarea în campanie, indiferent de cantitatile de ulei colectate.

Înscrierile la concursul “?i eu colectez separat uleiul vegetal uzat!” continua si în decursul acestui an scolar, iar noi va asteptam, în numar cât mai mare, la sediul nostru cu ulei vegetal uzat pentru a primi, la schimb, ulei de floarea soarelui proaspat.

Leave a Reply

Noutati Mare Nostrum
 • September 08 - Vodafone
 • Impreuna cu am desfasurat cinci editii de Litoral Curat Linkuri: litoral.marenostrum.ro /  www.vodafone.ro...
  >>Citeste mai mult...
  - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
 • September 08 - Noiembrie 2008
 • Mangalia Plus – 20 noiembrie 2008: Calutul de mare (partea a 2-a)...
  >>Citeste mai mult...
  - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Urmareste-ne pe

facebook
twitter

Parteneri

facebook
facebook
facebook
facebook
facebook
facebook
facebook

Suntem membrii in

facebook

Suntem inscrisi in

facebook