Organizatia ecologista Mare Nostrum

postheadericon 14.04.2010 – Voluntari la numai 9 ani

Au numai 9 ani, dar au reusit sa convinga constantenii ca vârsta nu este importanta când vine vorba de mediu si ecologie. Sunt copii simpli, cu suflet mare si zâmbet inocent. Sfaturile pe care le impart ei sunt însa pretioase, iar întrebarea lor preferata a ajuns sa fie: “Dar dumneavoastra ce faceti cu uleiul, dupa ce îl folositi?”.

Elvis si Denisa sunt cei mai tineri voluntari din echipa Mare Nostrum. De 2 luni de zile, “militeaza ” cot la cot cu ceilalti colegi, pentru schimbarea mentalitatilor si protejarea mediului. Au început prin a fi “asistenti” în cadrul Campaniei “Ulei Uzat”. Au învatat repede si au avansat în “grad”. Acum sunt voluntari cu acte în regula si raspândesc informatii despre colectarea uleiului uzat: “Îmi place sa vorbesc cu oamenii. Am învatat de la cei mai mari ce trebuie sa spun. Mi se pare usor si îmi place”, a marturisit Elvis, cu un zâmbet strengar în coltul gurii.

Entuziasmul si dorinta implicarii o caracterizeaza si pe sora lui, Denisa, care a câstigat simpatia constantenilor în numai câteva fractiuni de secunda: “Mama ne-a învatat ca este bine sa ajutam. Iar mie îmi place sa ajut”, ne-a spus Denisa, fixând cu privirea urmatorul constantean pe care avea sa îl informeze.

Desi sunt frati, Elvis si Denisa s-au întrecut în ceea ce priveste numarul de persoane abordate. În plus, cei doi s-au dovedit a fi si buni cunoscatori ai caracterului uman.

Zâmbetul jucaus din coltul gurii si energia debordanta, specifica vârstei, i-au fermecat si pe ceilalti membri ai echipei Mare Nostrum: “Am fost lânga ei în momentul în care informau constantenii despre colectarea uleiul vegetal uzat, pentru a-i ajuta de câte ori este nevoie. Tocmai pentru ca mesajul transmis sa fie cel real. Sunt copii, într-adevar, dar sunt copii care au înteles mesajul campaniei si care dovedesc ca niciodata nu este prea devreme pentru a te implica”, a spus Andreea Ionascu, coordonator proiect

În felul acesta Elvis si Denisa au devenit cei mai tineri sustinatori ai mesajului campaniei “Ulei Uzat”, campanie care-si doreste responsabilizarea cetatenilor cu privire la colectarea si predarea uleiului vegetal uzat catre centrele de colectare mobile.

MARCELA ROMAN

Leave a Reply

Noutati Mare Nostrum
 • September 08 - Vodafone
 • Impreuna cu am desfasurat cinci editii de Litoral Curat Linkuri: litoral.marenostrum.ro /  www.vodafone.ro...
  >>Citeste mai mult...
  - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
 • September 08 - Noiembrie 2008
 • Mangalia Plus – 20 noiembrie 2008: Calutul de mare (partea a 2-a)...
  >>Citeste mai mult...
  - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Urmareste-ne pe

facebook
twitter

Parteneri

facebook
facebook
facebook
facebook
facebook
facebook
facebook

Suntem membrii in

facebook

Suntem inscrisi in

facebook