Organizatia ecologista Mare Nostrum

postheadericon 13.10.2010 – Mare Nostrum organizeaza Targul de solutii eco

ONG Mare Nostrum marcheaza, în fiecare an, Ziua Internationala a Marii Negre, prin organizarea unor evenimente publice de informare si constientizare a cetatenilor, cu privire la necesitatea protejarii mediului înconjurator. O alta activitate, din rândul celor deja propuse, în cadrul editiei de anul acesta, este Târgul de solutii eco. Evenimentul va avea loc, în data de 26 octombrie, la Delfinariu, începând cu orele 16.00. Scopul acestuia este de a promova solutii, la îndemâna oricui, pentru un stil de viata prietenos cu mediul.

Concursul se adreseaza elevilor, din institutiile de învatamânt constantene. Fiecare institutie se poate înscrie, în concurs, cu una, sau mai multe echipe, de maxim 10 elevi, coordonate de unul sau mai multi profesori. Echipele trebuie sa identifice produse/obiecte, din viata de zi cu zi, care pot reprezenta o alternativa eco. Domeniile, din care vor fi identificate produsele/obiectele, sunt: gospodarie, loc de munca (atât pentru munca de birou, cât si de teren), mediul scolar etc.

Alternativele eco, propuse de elevi, trebuie sa se concretizeze într-un produs/obiect ecologic, care sa-l înlocuiasca pe cel standard. Acestea trebuie sa aiba o aplicabilitate foarte raspândita, în viata de zi cu zi, astfel încât oricine sa fie capabil sa le foloseasca, depunând un efort minim. Solutiile eco vor fi însotite de o descriere a produsului/obiectului final, a principiului de utilizare si functionare, a avantajelor prezentate de folosirea noului produs/obiect, precum si a aplicabilitatii sale, în viata cotidiana.

„În perioada 15 – 20 octombrie 2010 va avea loc o selectie a celor mai bune alternative eco, criteriile fiind originalitate, aplicabilitate si creativitate. Echipele, care trec de selectie, vor avea ocazia de a-si expune creatiile, în cadrul unei expozitii publice, în data de 26 octombrie. Vor fi premiate cele mai bune 3 solutii identificate. De asemenea, toti participantii, la expozitie, vor primi diplome, materiale promotionale si vor avea parte de o surpriza, oferita de Mare Nostrum si Delfinariu”, a declarat Mihaela Cândea, director executiv Mare Nostrum.

Înscrierea se realizeaza exclusiv, pe baza unui formular, pâna la data de 15 octombrie 2010. Mai multe informatii, despre eveniment, pot fi regasite pe site-ul www.marenostrum.ro sau solicitate la adresa de e-mail office@marenostrum.ro.

Formularul de participare poate fi descarcat de Aici .

Sponsor: OMV – Petrom

Parteneri media: Observator de Constanta, Jurnalul de Constanta, Constanteanul.com, Radio Sky, Fotografa.ro

Leave a Reply

Noutati Mare Nostrum
 • September 08 - Vodafone
 • Impreuna cu am desfasurat cinci editii de Litoral Curat Linkuri: litoral.marenostrum.ro /  www.vodafone.ro...
  >>Citeste mai mult...
  - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
 • September 08 - Noiembrie 2008
 • Mangalia Plus – 20 noiembrie 2008: Calutul de mare (partea a 2-a)...
  >>Citeste mai mult...
  - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Urmareste-ne pe

facebook
twitter

Parteneri

facebook
facebook
facebook
facebook
facebook
facebook
facebook

Suntem membrii in

facebook

Suntem inscrisi in

facebook