Organizatia ecologista Mare Nostrum

postheadericon 13.10.2009 – ONG Mare Nostrum si-a declarat angajamentul fata de Marea Neagra!

Constanta, 13 octombrie 2009. ONG Mare Nostrum a scris propria declaratie de angajament pentru Marea Neagra, deschizând astfel sirul promisiunilor ce urmeaza sa fie puse în practica pâna în anul urmator.

„Mare Nostrum se angajeaza ca în anul 2010 sa realizeze primul catalog al exemplarelor de delfini fotoideintificate în apele românesti ale Marii Negre. Acest catalog va permite estimarea numarului de delfini si corelarea evolutiei acestuia cu masurile de conservare aplicate, a declarat MIHAELA CÂNDEA, director executiv al Mare Nostrum.

Declaratia de angajament a Mare Nostrum poate fi folosita ca si model pentru institutiile care vor lua parte la eveniment, cu mentiunea ca aceste declaratii trebuie sa se plieze pe domeniul de activitate al fiecarei institutii în parte si ca trebuie sa contina masuri exacte, actiuni sau activitati care pot fi monitorizate.

Pâna la aceasta data, printre institutiile care au confirmat participarea la eveniment se numara: Agentia pentru Protectia Mediului Constanta, Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Geologie si Geoecologie Marina, Directia Apelor-Dobrogea Litoral, Universitatea Maritima Constanta si o parte dintre operatorii de plaja.

„Asteptam în continuare declaratiile de angajament ale institutiilor publice locale si nationale în ceea ce priveste viitorul Marii Negre. Din nefericire, am remarcat faptul ca institutiile nu se mobilizeaza usor în asumarea unei astfel de declaratii. O parte dintre institutiile cu atributii în domeniul protectiei Marii Negre înca nu se afla pe lista noastra de confirmari. Lista este în continuare deschisa, pentru ca vrem sa oferim posibilitatea tuturor institutiilor de a-si spune punctul de vedere în ceea ce priveste Marea Neagra”, a completat Mihaela Cândea.

Leave a Reply

Noutati Mare Nostrum
 • September 08 - Vodafone
 • Impreuna cu am desfasurat cinci editii de Litoral Curat Linkuri: litoral.marenostrum.ro /  www.vodafone.ro...
  >>Citeste mai mult...
  - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
 • September 08 - Noiembrie 2008
 • Mangalia Plus – 20 noiembrie 2008: Calutul de mare (partea a 2-a)...
  >>Citeste mai mult...
  - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Urmareste-ne pe

facebook
twitter

Parteneri

facebook
facebook
facebook
facebook
facebook
facebook
facebook

Suntem membrii in

facebook

Suntem inscrisi in

facebook