Organizatia ecologista Mare Nostrum

postheadericon 13.07.2009 – Buletin de analiza perioada 13.07.2009-20.07.2009

Rezultatele analizelor privind calitatea apelor de îmbaiere din zona de sud a litoralului, de la Olimp la Vama Veche, în saptamâna 13.07.0000-20.07.2009, indica faptul ca acestea sunt :

 • Foarte bune – în statiunile: Neptun, Jupiter, Saturn, 2 Mai
 • Bune – în statiunile: Olimp, Cap Aurora, Venus, Mangalia, Vama Veche

Calificativele s-au acordat pe baza valorilor parametrilor de referinta, în conformitate cu HG nr. 459/2002. În aceste zone, apele de îmbaiere nu prezinta niciun risc pentru sanatatea turistilor.

Informatiile au fost preluate din buletinele informative ale Directiei de Sanatate Publica Judeteana Constanta(DSPJ), întocmite la data de 08.07.2009.

Probele au fost colectate din 25 puncte de recolta, iar parametrii monitorizati au fost: coliformi totali, E. coli, enterococi, Salmonella, pH, CBO5(consum biochimic de oxigen), etc.

Rezultatele analizelor pot fi verificate pe site-ul oficial al D.S.P. Constanta, (www.dspct.ro), precum si pe panourile Directiei Apelor „Dobrogea Litoral”, din statiunile de pe litoralul românesc. De altfel, responsabilitatea afisarii acestor date apartine institutiilor mai sus mentionate.

În fiecare saptamâna, voluntarii Mare Nostrum pot fi întâlniti pe plaja, unde raspund solicitarilor de informare venite din partea turistilor. Tot de la ei, publicul poate obtine materiale informative despre apele de îmbaiere. Cautati voluntarii MARE NOSTRUM pe plajele litoralului românesc si cele 35 de panouri informative instalate de reprezentantii Directiei Apelor „DOBROGEA LITORAL”!

Pentru orice fel de sesizari legate de calitatea apelor de îmbaiere, puteti contacta: office@marenostrum.ro

Proiectul „Informeaza-te înainte de a intra la apa” este sponsorizat de PETROM ROMÂNIA, realizat în parteneriat cu DIRECTIA de SANATATE PUBLICA CONSTANTA, DIRECTIA APELOR „DOBROGEA LITORAL” si sustinut de RADIO SKY.

Leave a Reply

Noutati Mare Nostrum
 • September 08 - Vodafone
 • Impreuna cu am desfasurat cinci editii de Litoral Curat Linkuri: litoral.marenostrum.ro /  www.vodafone.ro...
  >>Citeste mai mult...
  - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
 • September 08 - Noiembrie 2008
 • Mangalia Plus – 20 noiembrie 2008: Calutul de mare (partea a 2-a)...
  >>Citeste mai mult...
  - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Urmareste-ne pe

facebook
twitter

Parteneri

facebook
facebook
facebook
facebook
facebook
facebook
facebook

Suntem membrii in

facebook

Suntem inscrisi in

facebook