Organizatia ecologista Mare Nostrum

postheadericon 13.06.2010 – Concursul “Si eu colectez separat uleiul vegetal uzat” a ajuns la sfarsit

Concursul “Si eu colectez separat uleiul vegetal uzat”, care a fost demarat de Mare Nostrum, cu ocazia Zilei Mondiale a Mediului, a luat sfârsit. Acesta s-a desfasurat în perioada 1 – 10 iunie si s-a adresat tuturor institutiilor de învatamânt constantene. Cantitatea de ulei vegetal uzat, care a rezultat, în urma concursului, a fost de 334 de litri.

La eveniment au participat doar 11 din cele 15 institutii de învatamânt, care s-au înscris, initial, în concurs. În cadrul acestuia s-au implicat aproximativ 1600 de elevi de scoala generala si liceu, la care s-au adaugat peste 50 de cadre didactice si parinti. Desemnarea câstigatorilor si înmânarea premiilor vor avea loc în zilele urmatoare.

“Poate ca toate aceste cifre pot parea mici, comparativ cu numarul locuitorilor la nivelul judetului Constanta. Însa, noi ne bucuram foarte mult ca, prin intermediul acestui concurs, obiectivele campaniei noastre au fost diseminate catre publicuri tinta diverse si s-au concretizat prin colectarea unei asemenea cantitati de ulei rezidual. Ni s-a dovedit, înca o data, ca scolile sunt sustinatoarele noastre active. Un alt motiv de satisfactie îl reprezinta faptul ca, în urma concursului, unele din cele 15 institutii de învatamânt si-au manifestat dorinta de a permanentiza actiunea de colectare a uleiului rezidual. Acest lucru va putea fi realizat prin amplasarea unui recipient de colectare, care va fi golit, periodic, de catre o firma specializata în colectarea uleiului vegetal uzat”, a declarat Andreea Ionascu, coordonatorul de proiect.

Mare Nostrum nu a renuntat, totusi, la actiunile de informare si constientizare a populatiei. Ieri, voluntarii Mare Nostrum au fost prezenti în pietele din Tomis III si Brotacei, unde au împartit peste 200 de materiale informative si au colectat 4 litri de ulei rezidual.

Prin “Campania de constientizare privind uleiul uzat”, Mare Nostrum urmareste sa transforme colectarea uleiului rezidual într-o practica obisnuita, atât în ceea ce priveste utilizatorii economici, cât si utilizatorii casnici.

Campania de constientizare a populatiei privind necesitatea colectarii uleiului vegetal uzat este un proiect finantat de Guvernele Islandei, Principatului Liechtenstein si Norvegiei prin Mecanismul Financiar al Spatiului Economic European(SEE).

Parteneri media: CTV si Radio Constanta

Leave a Reply

Noutati Mare Nostrum
 • September 08 - Vodafone
 • Impreuna cu am desfasurat cinci editii de Litoral Curat Linkuri: litoral.marenostrum.ro /  www.vodafone.ro...
  >>Citeste mai mult...
  - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
 • September 08 - Noiembrie 2008
 • Mangalia Plus – 20 noiembrie 2008: Calutul de mare (partea a 2-a)...
  >>Citeste mai mult...
  - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Urmareste-ne pe

facebook
twitter

Parteneri

facebook
facebook
facebook
facebook
facebook
facebook
facebook

Suntem membrii in

facebook

Suntem inscrisi in

facebook