Organizatia ecologista Mare Nostrum

postheadericon 13.04.2010 – Constantenii, receptivi la informatiile despre uleiul vegetal uzat

Locuitorii din cartierele Abator si Km 4-5(Constanta) colecteaza uleiul vegetal uzat si cunosc riscurile utilizarii uleiului vegetal de mai multe ori. Constantenii au aflat din presa despre beneficiile colectarii uleiului uzat si au declarat ca au pus deja în practica sfaturile echipei Mare Nostrum.

Peste 250 de constanteni din cartierele constantene Km 4-5 si Abator au primit informatii esentiale legate de colectarea uleiului vegetal uzat , precum si de modul în care uleiul vegetal trebuie folosit, astfel încât sa nu dauneze sanatatii, dar nici mediului înconjurator. Informarea a fost facuta de 10 voluntari Mare Nostrum, care au beneficiat de un curs de instruire înainte de a iesi pe teren.

„Aceasta este cea de-a doua iesire pe teren din cadrul Campaniei de constientizare privind colectarea uleiului vegetal uzat si putem spune ca am avut succes în realizarea informarii. Constantenii au fost foarte receptivi la informatiile noastre, iar o mare parte dintre ei ne-au spus ca asteapta Caravana Ulei Uzat, pentru a preda uleiul vegetal colectat pâna acum”, a mentionat Andreea Ionascu, coordonator proiect.

O mare parte dintre întrebarile constantenilor pe acest subiect au facut referire la modul în care trebuie colectat uleiul uzat si procedura prin care acesta trebuie sa fie predat: „Nu este o procedura complicata. Practic, uleiul vegetal care ramâne în tigaie, dupa gatit, trebuie sa fie colectat într-o sticla de plastic, si nu aruncat pe teava de la chiuveta sau pe sol. În acest fel, eliminam orice posibilitate ca acest ulei sa polueze mediul înconjurator. Mai departe, uleiul vegetal poate fi predat catre Caravana Mare Nostrum, la datele ce vor fi anuntate în prealabil. Spre exemplu, pentru cartierele Abator si Km 4-5, Caravana Mare Nostrum va veni sa colecteze uleiul uzat pe data de 22 aprilie “, a spus Andreea Ionascu.

Urmatoarea actiune de informare se va desfasura pe data 17 aprilie, în pietele din Tomis III si Brotacei.

De amintit este faptul ca doar 41% dintre constanteni colecteaza uleiul uzat în recipienti de plastic, iar 65% ar fi dispusi sa predea uleiul vegetal uzat catre centre mobile de colectare a uleiului.

Campania de constientizare a populatiei privind necesitatea colectarii uleiului vegetal uzat este un proiect finantat de Guvernele Islandei, Principatului Liechtenstein si Norvegiei prin Mecanismul Financiar al Spatiului Economic European (SEE).

Parteneri media: CTV, Radio Constanta

Leave a Reply

Noutati Mare Nostrum
 • September 08 - Vodafone
 • Impreuna cu am desfasurat cinci editii de Litoral Curat Linkuri: litoral.marenostrum.ro /  www.vodafone.ro...
  >>Citeste mai mult...
  - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
 • September 08 - Noiembrie 2008
 • Mangalia Plus – 20 noiembrie 2008: Calutul de mare (partea a 2-a)...
  >>Citeste mai mult...
  - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Urmareste-ne pe

facebook
twitter

Parteneri

facebook
facebook
facebook
facebook
facebook
facebook
facebook

Suntem membrii in

facebook

Suntem inscrisi in

facebook