Organizatia ecologista Mare Nostrum

postheadericon 11.06.2010 – Mare Nostrum marcheaza debutul oficial al proiectului CONSDELFIROM

Mare Nostrum organizeaza workshop – ul, care marcheaza lansarea oficiala a proiectului „Îmbunatatirea starii de conservare a biodiversitatii marine din zona costiera româneasca, în special a delfinilor”(CONSDELFIROM). Evenimentul are loc astazi, 11 iunie, începând cu ora 11.00, în sala de conferinte a Complexului Muzeal de Stiinte ale Naturii (Delfinariu).

În cadrul workshop – ului vor fi abordate teme legate de starea curenta a biodiversitatii marine din zona sit – ului ROSCI0066, de impactul pescariilor asupra populatiei de delfini din sectorul românesc al Marii Negre, de protectia delfinilor din zona marina, de competenta nationala, a României, precum si de implicarea ANPA (Agentia Nationala pentru Pescuit si Acvacultura), filiala regionala Constanta, în conservarea delfinilor din Marea Neagra.

La eveniment vor participa reprezentati ai: Complexului Muzeal de Stiinte ale Naturii Constanta, Institutului National de Cercetare-Dezvoltare Marina „Grigore Antipa” Constanta, Agentiei Nationale pentru Pescuit si Acvacultura Constanta, Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Constanta, Organismului Intermediar POS Mediu – regiunea Sud-Est Galati, Ministerului Mediului si Padurilor, Administratiei Rezervatiei Biosferei Deltei Dunarii Tulcea.

“Scopul întâlnirii, de astazi, este de a discuta despre modul de implementare a obiectivelor proiectului si despre implicarea institutiilor abilitate pentru diminuarea riscurilor, evidentiate în proiect. Aceasta întâlnire poate fi considerata un îndemn adresat atât autoritatilor locale, cât si comunitatilor de pescari de a se alatura efortului Mare Nostrum, în scopul îmbunatatirii starii de conservare a biodiversitatii marine, în special a celor trei specii de delfini. Speram ca, in felul acesta, sa-i determinam sa constientizeze riscul aparitiei unei noi etape de deteriorare a starii de conservare, datorata, în principal, lipsei cadrului legislativ, precum si folosirii unor tehnici de pescuit, care duc la capturarea, accidentala, a delfinilor, în plasele pescaresti”, a declarat Mihaela Cândea, director executiv Mare Nostrum.

Proiectul va fi implementat în sectorul Nordic al Dobrogei si are ca perioada de desfasurare intervalul decembrie 2009 – martie 2012. Printre partenerii proiectului se numara: Complexul Muzeal de Stiinte ale Naturii, Institutul National de Cercetare si Dezvoltare Marina „Grigore Antipa”, Inspectoratul Judetean al Politiei de Frontiera, Asociatia Nationala pentru Pescuit si Acvacultura (ANPA) si Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii (ARBDD).

Proiectul este finantat din Fondul European de Dezvoltare Regionala, prin Programul Operational de Mediu, Axa Prioritara 4, cu o valoare totala de 669.930,17 lei, din care valoarea eligibila este de 550.047,1 lei (finantare nerambursabila FEDR si buget de stat), iar valoarea, alta decât cea eligibila, este de 119.883,07 lei.

Leave a Reply

Noutati Mare Nostrum
 • September 08 - Vodafone
 • Impreuna cu am desfasurat cinci editii de Litoral Curat Linkuri: litoral.marenostrum.ro /  www.vodafone.ro...
  >>Citeste mai mult...
  - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
 • September 08 - Noiembrie 2008
 • Mangalia Plus – 20 noiembrie 2008: Calutul de mare (partea a 2-a)...
  >>Citeste mai mult...
  - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Urmareste-ne pe

facebook
twitter

Parteneri

facebook
facebook
facebook
facebook
facebook
facebook
facebook

Suntem membrii in

facebook

Suntem inscrisi in

facebook