Organizatia ecologista Mare Nostrum

postheadericon 09.08.2009 – Buletin de analiza perioada 09.08.2009-16.08.2009

Rezultatele analizelor privind calitatea apelor de îmbaiere pe portiunile de plaja dintre Navodari si Costinesti, valabile pentru perioada 10.08.2009-16.08.2009, indica faptul ca acestea sunt :

 • Foarte bune – în statiunile: Eforie Sud II(Casino), Costinesti II(Forum), Mamaia (Zona I-IV)
 • Bune – în statiunile: Cordon Eforie I -II, Eforie N I-II, Costinesti I

Calificativele s-au acordat pe baza valorilor parametrilor de referinta, în conformitate cu HG nr. 459/2002. În aceste zone, apele de îmbaiere nu prezinta niciun risc pentru sanatatea turistilor.

Informatiile au fost preluate din buletinele informative ale Directiei de Sanatate Publica Judeteana Constanta(DSPJ), întocmite la data de 28.07.2009.

Probele au fost colectate din 25 puncte de recolta, iar parametrii monitorizati au fost: coliformi totali, E. coli, enterococi, Salmonella, pH, CBO5(consum biochimic de oxigen), etc.

Informatiile au fost preluate din buletinele informative ale Directiei de Sanatate Publica Judeteana Constanta(DSPJ).

Rezultatele analizelor pot fi verificate pe site-ul oficial al D.S.P. Constanta, (www.dspct.ro sau pe www.rowater.ro/dadobrogea), precum si pe panourile Directiei Apelor „Dobrogea Litoral”, din statiunile de pe litoralul românesc.

De altfel, responsabilitatea afisarii acestor date apartine institutiilor mai sus mentionate.

În fiecare saptamâna, voluntarii Mare Nostrum pot fi întâlniti pe plaja, unde raspund solicitarilor de informare venite din partea turistilor. Tot de la ei, publicul poate obtine materiale informative despre apele de îmbaiere. Cautati voluntarii MARE NOSTRUM pe plajele litoralului românesc si cele 35 de panouri informative instalate de reprezentantii Directiei Apelor „DOBROGEA LITORAL”! Pentru orice fel de sesizari legate de calitatea apelor de îmbaiere, puteti contacta: office@marenostrum.ro

Proiectul „Informeaza-te înainte de a intra la apa” este realizat de ONG MARE NOSTRUM si sponsorizat de PETROM ROMÂNIA. Partenerii proiectului sunt: DIRECTIA de SANATATE PUBLICA CONSTANTA, DIRECTIA APELOR „DOBROGEA LITORAL”. Proiectul este sustinut de RADIO SKY.

Leave a Reply

Noutati Mare Nostrum
 • September 08 - Vodafone
 • Impreuna cu am desfasurat cinci editii de Litoral Curat Linkuri: litoral.marenostrum.ro /  www.vodafone.ro...
  >>Citeste mai mult...
  - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
 • September 08 - Noiembrie 2008
 • Mangalia Plus – 20 noiembrie 2008: Calutul de mare (partea a 2-a)...
  >>Citeste mai mult...
  - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Urmareste-ne pe

facebook
twitter

Parteneri

facebook
facebook
facebook
facebook
facebook
facebook
facebook

Suntem membrii in

facebook

Suntem inscrisi in

facebook