Organizatia ecologista Mare Nostrum

postheadericon 06.08.2010 – Mare Nostrum organizeaza Ziua Delfinului la Vadu si Corbu

Mare Nostrum organizeaza, anul acesta, Ziua Delfinului, la Vadu si Corbu. Evenimentul va avea loc în data de 7 august si se va desfasura, în cadrul proiectului „Îmbunatatirea starii de conservare a biodiversitatii marine, din zona costiera româneasca, în special a delfinilor” (CONSDELFIROM).

Scopul evenimentului este de a creste gradul de informare si constientizare a turistilor si a comunitatii locale, cu privire la necesitatea protejarii biodiversitatii marine, în special a celor trei specii de delfini, din Marea Neagra. Anul acesta, activitatile, din cadrul Zilei Delfinului, vor consta în organizarea unui concurs de figurine, în nisip, si a unei campanii de informare si constientizare a cetatenilor.

În cadrul campaniei, voluntarii Mare Nostrum îi vor informa pe cetateni, cu privire la necesitatea adoptarii unui comportament responsabil fata de biodiversitatea marina si fata de zona costiera româneasca. Concursul de figurine, în nisip, se adreseaza turistilor si comunitatii locale si are ca tema vietuitoarele marine. La finalul acestuia vor fi desemnati cinci câstigatori, care vor primi, pe lânga diplome, si bilete cadou, pentru vizitarea Complexului Muzeal de Stiinte ale Naturii (Delfinariu).

“Anul acesta organizam Ziua Delfinului, în cadrul proiectului CONSDELFIROM, deoarece este o buna modalitate de a face cunoscute obiectivele acestuia. Prin intermediul evenimentului vom începe, oficial, actiunile de informare si constientizare, în cadrul comunitatilor locale. În plus, pe lânga actiunile de informare si constientizare, am decis sa alegem si o metoda mai interactiva de a-i informa, cu privire la necesitatea protejarii delfinilor. Tocmai de aceea, am hotarât ca, pe lânga campania de informare, sa organizam si aceste concursuri, în speranta ca îi vom determina, pe cei prezenti, sa fie mai receptivi la informatiile primite. Este important ca cetatenii si, în special, comunitatile locale, sa constientizeze riscurile folosirii unor tehnici necorespunzatoare, de pescuit, asupra populatiilor de delfini, din Marea Neagra”, a declarat Raluca Fabian, asistent proiect I.

Proiectul urmareste, în primul rând, cresterea nivelului de constientizare al populatiei locale cu privire la amenintarile la viata delfinilor din Marea Neagra, dar si sprijinirea comunitatii pescarilor pentru reducerea numarului de delfini capturati, accidental, în plasele pescaresti.

Proiectul este co – finantat din Fondul European de Dezvoltare Regionala (FEDR), prin Programul Operational Sectorial de Mediu, Axa Prioritara 4, având valoarea totala de 669.930,17 lei, din care valoarea eligibila este de 550.047,1 lei (finantare nerambursabila FEDR si buget de stat), iar valoarea, alta decât cea eligibila, este de 119.883,07 lei.

Leave a Reply

Noutati Mare Nostrum
 • September 08 - Vodafone
 • Impreuna cu am desfasurat cinci editii de Litoral Curat Linkuri: litoral.marenostrum.ro /  www.vodafone.ro...
  >>Citeste mai mult...
  - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
 • September 08 - Noiembrie 2008
 • Mangalia Plus – 20 noiembrie 2008: Calutul de mare (partea a 2-a)...
  >>Citeste mai mult...
  - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Urmareste-ne pe

facebook
twitter

Parteneri

facebook
facebook
facebook
facebook
facebook
facebook
facebook

Suntem membrii in

facebook

Suntem inscrisi in

facebook