Organizatia ecologista Mare Nostrum

postheadericon 06.05.2010 – Dezbatere pe tema “Gestionarea uleiului uzat la nivelul judetului Constanta”

Astazi, 6.05.2010, Mare Nostrum a organizat dezbaterea pe tema „GESTIONAREA ULEIULUI VEGETAL UZAT LA NIVELUL JUDETULUI CONSTANTA”. Evenimentul s-a desfasurat în sala de conferinte a restaurantului Balada Nej, din Constanta, si face parte din cadrul Campaniei de constientizare privind colectarea uleiului vegetal uzat.

La eveniment au participat reprezentanti ai autoritatilor locale din Constanta, Medgidia, Eforie, Mangalia si Navodari, reprezentanti ai OPC, precum si reprezentanti ai unitatilor de alimentatie publica judetene.

În cadrul conferintei s-au discutat aspecte legate de implementarea campaniei de constientizare la nivelul judetului, precum si de gestionarea uleiului vegetal uzat la nivelul judetului Constanta.

“Ne dorim ca, prin actiunile noastre, sa reusim implementarea conceptului de colectare responsabila a uleiului vegetal uzat, la nivelul judetului Constanta. De asemenea, speram ca, prin aplicarea unor solutii tehnice viabile, sa diminuam cantitatea de ulei vegetal rezidual care ajunge în apa sau în sol. Constientizarea colectarii uleiului vegetal uzat si valorificarea acestuia reprezinta metoda prin care putem evita poluarea mediului în care traim”, a declarat Mihaela Cândea, director executiv Mare Nostrum.

Campania “Ulei Uzat” beneficiaza si de sprijinul reprezentantilor Liceului de gastronomie: “Colaboram cu Mare Nostrum pentru ca este un ONG a carui activitate, în domeniul ecologist, este recunoscuta. Ne dorim sa educam tânara generatie dupa principiile europene ale gastronomiei moderne, care impune elemente nutritionale de protectie a consumatorului. Ne-au inspirat studiile si programele desfasurate de austrieci, în Rom?nia, în ceea ce priveste transformarea deseurilor alimentare, respectiv a celor provenite din restaurante, în materie prima regenerabila pentru energiile neconventionale”, a declarat Mioara Mathe Kis, manager coordonator al fundatiei “Inginer Nicolae Nejloveanu” si director al Liceului de Gastronomie, Hoteluri si Restaurante, din Constanta.

Prin “Campania de constientizare privind uleiul uzat”, Mare Nostrum vrea sa implice activ reprezentantii unitatilor de alimentatie publica, cât si reprezentantii autoritatilor locale, într-un parteneriat durabil, benefic pentru comunitate.

Campania de constientizare a populatiei privind necesitatea colectarii uleiului vegetal uzat este un proiect finantat de Guvernele Islandei, Principatului Liechtenstein si Norvegiei prin Mecanismul Financiar al Spatiului Economic European(SEE).

Parteneri media: CTV si Radio Constanta

Leave a Reply

Noutati Mare Nostrum
 • September 08 - Vodafone
 • Impreuna cu am desfasurat cinci editii de Litoral Curat Linkuri: litoral.marenostrum.ro /  www.vodafone.ro...
  >>Citeste mai mult...
  - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
 • September 08 - Noiembrie 2008
 • Mangalia Plus – 20 noiembrie 2008: Calutul de mare (partea a 2-a)...
  >>Citeste mai mult...
  - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Urmareste-ne pe

facebook
twitter

Parteneri

facebook
facebook
facebook
facebook
facebook
facebook
facebook

Suntem membrii in

facebook

Suntem inscrisi in

facebook