Organizatia ecologista Mare Nostrum

postheadericon 05.07.2010 – Mare Nostrum lanseaza site-ul Ulei Uzat

Voluntarii Mare Nostrum au desfasurat ieri, 3 iulie, ultima actiune de informare, pe teren, din cadrul campaniei de constientizare, privind necesitatea colectarii uleiului vegetal uzat. Acestia s-au deplasat, în pietele Tomis III si Brotacei, în intervalul 10.00 – 12.00, unde le-au împartit trecatorilor, peste 300 de materiale informative.

Însa, campania de constientizare nu se încheie odata cu actiunea de informare de sâmbata. Mare Nostrum lanseaza website – ul http://uleiuzat.marenostrum.ro, o platforma online, care ofera informatii importante tuturor celor care doresc sa stie cum pot proteja mediul înconjurator. Acesta contine atât date despre proiect, despre finantatori, cât si despre sustinatorii campaniei. De asemenea, este prezentata si legislatia, în vigoare, privind eliminarea uleiurilor reziduale.

Site – ul contine toate informatiile, care au fost împartasite, pâna acum, cetatenilor, precum si imagini de la activitatile, desfasurate de-a lungul campaniei. În cadrul acestuia sunt expuse atât pericolele, pe care le presupune aruncarea uleiului vegetal uzat, în mediu, cât si efectele nocive ale acestuia asupra sanatatii. De asemenea, cetatenii, interesati de beneficiile unei colectari responsabile, pot afla, prin intermediul acestui website, care sunt modalitatile de colectare si firmele specializate, carora li se pot adresa daca doresc sa predea uleiul rezidual.

“Desi am finalizat actiunile de informare si colectare, pe teren, campania noastra de constientizare nu a ajuns la sfârsit. Vom continua sa informam oamenii, prin diverse modalitati, despre necesitatea colectarii uleiului rezidual si, de asemenea, vom continua sa colectam acest tip de deseu. Toti cei, care vor sa colecteze separat uleiul uzat, îl pot aduce la sediul organizatiei noastre sau îl pot preda firmelor de colectare. De altfel, lansarea site – ului Ulei Uzat face parte din strategia noastra de continuare a proiectului. Scopul principal al acestuia este de a-i tine, pe cetateni, informati si de a-i convinge sa nu arunce uleiul rezidual, la întâmplare. Site – ul are o interfata usor accesibila si prietenoasa, astfel încât oamenii sa se informeze, dar sa le faca si placere sa-l viziteze. În plus, asa cum v-am mai spus, ne dorim sa permanentizam actiunea de colectare si dupa încheierea oficiala a campaniei. Însa, despre acest lucru va vom oferi mai multe informatii, la momentul potrivit”, a declarat Andreea Ionascu, coordonatorul de proiect.

Prin “Campania de constientizare privind uleiul uzat”, Mare Nostrum urmareste sa transforme colectarea uleiului rezidual într-o practica obisnuita, atât în ceea ce priveste utilizatorii economici, cât si utilizatorii casnici.

Campania de constientizare a populatiei privind necesitatea colectarii uleiului vegetal uzat este un proiect finantat de Guvernele Islandei, Principatului Liechtenstein si Norvegiei prin Mecanismul Financiar al Spatiului Economic European(SEE).

Parteneri media: CTV si Radio Constanta

Leave a Reply

Noutati Mare Nostrum
 • September 08 - Vodafone
 • Impreuna cu am desfasurat cinci editii de Litoral Curat Linkuri: litoral.marenostrum.ro /  www.vodafone.ro...
  >>Citeste mai mult...
  - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
 • September 08 - Noiembrie 2008
 • Mangalia Plus – 20 noiembrie 2008: Calutul de mare (partea a 2-a)...
  >>Citeste mai mult...
  - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Urmareste-ne pe

facebook
twitter

Parteneri

facebook
facebook
facebook
facebook
facebook
facebook
facebook

Suntem membrii in

facebook

Suntem inscrisi in

facebook