Organizatia ecologista Mare Nostrum

postheadericon 05.02.2010 – Colecteaza uleiul vegetal uzat, nu-l arunca in apa!

La aproape o luna de zile de la demararea oficiala a “Campaniei de constientizare a populatiei privind necesitatea colectarii uleiului vegetal uzat”, ONG Mare Nostrum anunta faptul ca marti, 09.02.2010, începând cu ora 10.00, va avea loc o demonstratie practica asupra modului în care uleiul polueaza apa potabila. Experimentul se va desfasura la Liceul Teoretic „Ovidius”, în cadrul Laboratorului de Biologie. La demonstratia practica vor lua parte cadre didactice de specialitate ale institutiei de învatamânt, precum si elevi.

Pornind de la informatia ca 1 litru de ulei vegetal uzat poate polua 1.000.000 L de apa potabila, demonstratia practica intentioneaza sa valideze, la o scara mai mica, rezultatele studiilor de specialitate.

„Pentru aceasta demonstratie vor fi folosite instrumente gradate si recipiente de volume diferite. Practic, uleiul va fi turnat din recipientele gradate într-un recipient umplut cu apa. Ulterior, se va calcula dimensiunea peliculei de ulei care acopera suprafata de apa, pentru a vedea gradul de poluare. Rezultatele vor fi transpuse la o scara mai mare, prin multiplicare exponentiala “, a declarat ANDREEA IONASCU, coordonatorul „Campaniei de constientizare a populatiei privind necesitatea colectarii uleiului vegetal uzat” .

Demonstratia va fi pusa în practica de elevii Liceului Teoretic “Ovidius”, iar experimentul va fi supervizat de profesori de specialitate din cadrul aceleiasi institutii.

Scopul acestui experiment este de a demonstra participantilor la eveniment si utilizatorilor casnici ca uleiul vegetal devine un deseu nociv pentru mediul înconjurator, atâta vreme cât nu este colectat.

Experimentul face parte din cadrul “Campania de constientizare privind uleiul uzat”, care urmareste sa transforme colectarea uleiului uzat într-o practica obisnuita, atât în ceea ce priveste utilizatorii economici, cât si utilizatorii casnici.

Prin “Campania de constientizare privind uleiul uzat”, Mare Nostrum vrea sa implice activ reprezentantii unitatilor de alimentatie publica, cât si reprezentantii autoritatilor locale, într-un parteneriat durabil, benefic pentru comunitate.

Campania de constientizare a populatiei privind necesitatea colectarii uleiului vegetal uzat este un proiect finantat de Guvernele Islandei, Principatului Liechtenstein si Norvegiei prin Mecanismul Financiar al Spatiului Economic European(SEE).

Leave a Reply

Noutati Mare Nostrum
 • September 08 - Vodafone
 • Impreuna cu am desfasurat cinci editii de Litoral Curat Linkuri: litoral.marenostrum.ro /  www.vodafone.ro...
  >>Citeste mai mult...
  - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
 • September 08 - Noiembrie 2008
 • Mangalia Plus – 20 noiembrie 2008: Calutul de mare (partea a 2-a)...
  >>Citeste mai mult...
  - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Urmareste-ne pe

facebook
twitter

Parteneri

facebook
facebook
facebook
facebook
facebook
facebook
facebook

Suntem membrii in

facebook

Suntem inscrisi in

facebook