Organizatia ecologista Mare Nostrum

postheadericon 04.11.2010 – Concursul de machete “Marea Neagra sub ochii tai”

ONG Mare Nostrum marcheaza, în fiecare an, Ziua Internationala a Marii Negre, prin organizarea unor evenimente publice de informare si constientizare a cetatenilor, cu privire la necesitatea protejarii mediului înconjurator. Ultima activitate, din cadrul editiei de anul acesta, a fost Concursul de machete „Marea Neagra sub ochii tai”. Competitia a avut loc, în data de 1 noiembrie, la Caminul Cultural din Corbu, în intervalul 11.00 – 13.00. Evenimentul s-a desfasurat în cadrul proiectului „Îmbunatatirea starii de conservare a biodiversitatii marine, din zona costiera româneasca, în special a delfinilor” (CONSDELFIROM).

Concursul s-a adresat elevilor, de la institutiile de învatamânt, din Corbu si Vadu. Fiecare clasa a trebuit sa realizeze, sub îndrumarea unui profesor, o macheta a Marii Negre, în care sa includa vietuitoare marine, realizate din deseuri. Mesajul machetei a trebuit sa evidentieze clar biodiversitatea Marii Negre si pericolul, care o ameninta – poluarea cu deseuri. Pe lânga creativitatea si entuziasmul caracteristice vârstei, elevii claselor I – VIII, din Corbu si Vadu, au surprins, în machetele lor, starea actuala a zonei costiere românesti si si-au exprimat dorinta de a avea o mare mai curata.

Criteriile, pe baza carora a fost realizata jurizarea, au fost: originalitate, creativitate si mesajul transmis. Ca urmare a jurizarii au fost acordate 5 premii: premiul I, premiul II si premiul III. Datorita creativitatii de care au dat dovada participantii, locul II a fost ocupat de trei clase. Premiile au constat în diplome, urmând ca, în perioada urmatoare, clasele câstigatoare sa primeasca si jocuri eco – educative.

Premiul I a fost acordat clasei a VI-a A („Gheorghe Lazar” – Corbu) coordonata de prof. Ionescu Maria Steliana, premiul II a fost acordat claselor a V-a B („Gheorghe Lazar” – Corbu), a III-a („Vasile Alecsandri” – Vadu) si a II-a A („Gheorghe Lazar” – Corbu) coordonate de prof. Vilau Constantin si învatatoarele Mogos Georgiana si Ristea Anisoara, iar premiul III a fost acordat clasei a VII-a („Vasile Alecsandri” – Vadu) coordonata de prof. Bica Silvia.

Machetele câstigatoare vor fi expuse în incinta uneia dintre cele doua institutii de învatamânt, din localitatea Corbu, ca îndemn de a evita poluarea Marii Negre. Scopul evenimentului a fost acela de a scoate, în evidenta, necesitatea protejarii mediului marin de poluarea cu deseuri, prin adoptarea unui comportament responsabil, fata de acesta.

Proiectul este co – finantat din Fondul European de Dezvoltare Regionala (FEDR), prin Programul Operational Sectorial de Mediu, Axa Prioritara 4, având valoarea totala de 669.930,17 lei, din care valoarea eligibila este de 550.047,1 lei (finantare nerambursabila FEDR si buget de stat), iar valoarea, alta decât cea eligibila, este de 119.883,07 lei.

Parteneri media: Observator de Constanta, Jurnalul de Constanta, Constanteanul.com, Radio Sky

Leave a Reply

Noutati Mare Nostrum
 • September 08 - Vodafone
 • Impreuna cu am desfasurat cinci editii de Litoral Curat Linkuri: litoral.marenostrum.ro /  www.vodafone.ro...
  >>Citeste mai mult...
  - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
 • September 08 - Noiembrie 2008
 • Mangalia Plus – 20 noiembrie 2008: Calutul de mare (partea a 2-a)...
  >>Citeste mai mult...
  - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Urmareste-ne pe

facebook
twitter

Parteneri

facebook
facebook
facebook
facebook
facebook
facebook
facebook

Suntem membrii in

facebook

Suntem inscrisi in

facebook