Organizatia ecologista Mare Nostrum

postheadericon 04.06.2010 – Mare Nostrum a demarat concursul “Si eu colectez separat uleiul vegetal uzat”

Mare Nostrum marcheaza, anul acesta, Ziua Mondiala a Mediului prin concursul „SI EU COLECTEZ SEPARAT ULEIUL VEGETAL UZAT!”. Acesta se desfasoara în perioada 1 – 10 iunie 2010 si se adreseaza tuturor institutiilor de învatamânt din judetul Constanta.

La eveniment vor participa 15 scoli, din judetul Constanta, si va fi mobilizat un numar cât mai mare de elevi si cadre didactice în scopul colectarii uleiului vegetal uzat. Au fost, deja, stabilite datele de colectare pentru sapte din cele 15 institutii de învatamânt, în perioada 7 – 9 iunie. Data colectarii, pentru celelalte institutii, va fi stabilita, de comun acord cu acestea, pâna pe 10 iunie 2010.

“Institutiile câstigatoare vor fi desemnate în functie de cantitatea de ulei colectat, raportata la numarul total de elevi din fiecare institutie, astfel încât raportul sa fie echitabil pentru toate institutiile. Primii trei câstigatori vor primi diplome si materiale constând în pliante, postere, brosuri informative, carti si jocuri”, a declarat Andreea Ionascu, coordonator proiecte.

De asemenea, cei prezenti, la eveniment, vor fi informati cu privire la efectele nocive, pe care le are uleiul rezidual asupra mediului înconjurator, daca este eliminat necorespunzator din gospodarie. Va fi prezentata, ca alternativa, colectarea uleiului vegetal uzat, într-un recipient de plastic, si predarea acestuia spre reciclare. Mare Nostrum va pune la dispozitia participantilor postere pentru promovarea concursului printre elevi si cadre didactice si va prelua, împreuna cu Phoenix Distribution, uleiul vegetal uzat colectat.

Prin “Campania de constientizare privind uleiul uzat”, Mare Nostrum urmareste sa transforme colectarea uleiului rezidual într-o practica obisnuita, atât în ceea ce priveste utilizatorii economici, cât si utilizatorii casnici.

Campania de constientizare a populatiei privind necesitatea colectarii uleiului vegetal uzat este un proiect finantat de Guvernele Islandei, Principatului Liechtenstein si Norvegiei prin Mecanismul Financiar al Spatiului Economic European(SEE).

Parteneri media: CTV si Radio Constanta

Leave a Reply

Noutati Mare Nostrum
 • September 08 - Vodafone
 • Impreuna cu am desfasurat cinci editii de Litoral Curat Linkuri: litoral.marenostrum.ro /  www.vodafone.ro...
  >>Citeste mai mult...
  - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
 • September 08 - Noiembrie 2008
 • Mangalia Plus – 20 noiembrie 2008: Calutul de mare (partea a 2-a)...
  >>Citeste mai mult...
  - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Urmareste-ne pe

facebook
twitter

Parteneri

facebook
facebook
facebook
facebook
facebook
facebook
facebook

Suntem membrii in

facebook

Suntem inscrisi in

facebook