Organizatia ecologista Mare Nostrum

postheadericon 02.10.2009 – Componenta Juriului pentru Concursul National de Fotografie de Mediu

Constanta, 02 octombrie 2009. Seteaza-ti lentila sa vada „Marea Neagra într-o alta perspectiva!” Cu doua saptamâni înainte de finalizarea înscrierilor la Concursul National de Fotografie de Mediu(12 octombrie 2009), Mare Nostrum anunta componenta juriului pentru acest concurs: Andi Moisescu-realizator/producator TV, Bebe Pitei- maestru fotograf, Catalin Anastase- fotograf, Alexandu Savulescu- reprezentant Mare Nostrum(membru în juriu la editiile anterioare ale concursului), Mihaela Cândea-director executiv Mare Nostrum.

Cei cinci membri ai juriului vor desemna viitorii câstigatori ai Concursului National de Fotografie de Mediu, atât la categoria amatori, cât si la categoria profesionisti. Procesul de jurizare va începe pe data de 19 octombrie 2009 si se va încheia pe data de 26 octombrie 2009.

“Ne bucuram ca pentru acest concurs am reusit sa aducem alaturi de noi un grup de specialisti, care vor avea întotdeauna un cuvânt de spus în domeniul artelor vizuale. Prin alegerea acestei echipe, am reusit sa extindem evenimentul dincolo de granitele locale, înspre national si international. Domnul Bebe Pitei a aderat din start la propunerea noastra, iar Andi Moisescu s-a alaturat din mers initiativei, pe care a gasit-o interesanta. Chiar daca se afla , pentru moment, în Sidney, domnul Catalin Anastase a raspuns cu drag invitatiei noastre. Cât despre mine si dl Alexandru Savulescu, noi avem experienta jurizarii la celelalte editii ale concursului”, a declarat Mihaela Cândea, director executiv al Mare Nostrum.

Fiecare membru al juriului va puncta lucrarile pe baza unei fise de evaluare , cu puncte de la 1 la 10. Notarea se va face în functie de modul în care sunt respectate criteriile compozitionale: originalitatea modului de abordare, promovarea responsabilitatii sociale si ecologice fata de mediul marin, încadrarea în tematica data, utilizarea tehnicilor specifice în realizarea compozitiei si impactul mesajului asupra receptorului Jurizarea se va face prin respectarea principiilor obiectivitatii si impartialitatii.

“Remarc cu mare bucurie ca la Constanta, la fel ca si în Sydney, oamenii sunt preocupati de curatenia Marii Noastre, sora mai mica a Oceanului. Fotografii constanteni au marea sansa sa deschida ochii opiniei publice, asa cum au facut multi fotografi deveniti celebri”, a declarat Catalin Anastase.

Totodata, fotograful Catalin Anastase da un sfat participantilor la concurs:

“Vedeti ce va deranjeaza, ce va impresioneaza si cautati sa aratati si altora: nu numai o poza sau o înregistrare a unei scene dintr-un unghi indiferent, ci si o interpretare a voastra, un punct de vedere despre ce ati vazut, cum ati vazut, de ce ati vazut ce ati vazut si ce v-a facut sa fotografiati acea scena, acel eveniment. Cum o transmiteti este adevarata arta a fotografierii, a decupajului în timp si spatiu a unei realitati efemere. Sa începem sa facem curat în gândirea noastra, facând curat si in jurul nostru !

Data limita pentru trimiterea fotografiilor este 12 octombrie 2009. Fotografiile pot fi trimite pe adresa George Enescu, nr. 32, Constanta.

* * *

Concursul National de Fotografie de Mediu face parte din evenimentul “Ziua Internationala a Marii Negre”. Un eveniment realizat cu sustinerea financiara a PETROM, VODAFONE si COCA COLA HELLENIC.

Leave a Reply

Noutati Mare Nostrum
 • September 08 - Vodafone
 • Impreuna cu am desfasurat cinci editii de Litoral Curat Linkuri: litoral.marenostrum.ro /  www.vodafone.ro...
  >>Citeste mai mult...
  - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
 • September 08 - Noiembrie 2008
 • Mangalia Plus – 20 noiembrie 2008: Calutul de mare (partea a 2-a)...
  >>Citeste mai mult...
  - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Urmareste-ne pe

facebook
twitter

Parteneri

facebook
facebook
facebook
facebook
facebook
facebook
facebook

Suntem membrii in

facebook

Suntem inscrisi in

facebook