Organizatia ecologista Mare Nostrum

postheadericon 01.08.2010 – Turistii, de pe plaja Vega, colecteaza selectiv deseurile

La doua saptamâni de la debutul campaniei “Litoral Curat”, voluntarii Mare Nostrum continua sa informeze turistii, de pe plaja Vega, din Mamaia, despre necesitatea colectarii selective a deseurilor. În aceste saptamâni, au fost distribuite aproximativ 1100 de materiale informative, care cuprind, pe lânga informatiile referitoare la colectarea selectiva, si sfaturi referitoare la adoptarea unui comportament civilizat, fata de ceilalti turisti.

Cu toate ca receptivitatea turistilor, la sfaturile voluntarilor, oscileaza, de la zi la zi, acestia colecteaza selectiv deseurile, folosind atât pubelele Mare Nostrum, cât si pe cele, de pe plaja Vega. Pâna acum, au fost colectati 8 saci si jumatate de deseuri, dintre care: 5 saci de pet – uri, 2 saci doze de aluminiu si 1 sac si jumatate de hârtie. De asemenea, au fost organizate tombole, prin intermediul carora au fost acordate 20 premii turistilor, care au aruncat deseurile, la cosurile corespunzatoare.

“Reactiile turistilor la sfaturile noastre sunt diverse. Ne-am confruntat, pâna acum, cu oameni dornici sa ne asculte, dar si cu oameni, care, desi n-au vrut sa stea de vorba cu noi, ne-au citit, totusi, cu interes, pliantul. În ciuda acestui fapt, turistii nu arunca, la întâmplare, deseurile, pe plaja, ci folosesc cosurile de gunoi. În aceste doua saptamâni de campanie au aflat care este scopul prezentei noastre, pe plaja, si vin la cortul nostru pentru a ne preda deseurile. Într-una din zile, am avut chiar surpriza ca unul dintre oamenii care au colectat selectiv, sa refuze participarea la tombola, spunându-ne ca nu vrea sa fie recompensat pentru ceva ce e normal sa faca”, a declarat Alexandra Telea, coordonatorul proiectului.

Proiectul “Litoral Curat” se adreseaza atât turistilor, prezenti pe litoral, locuitorilor, din zona costiera româneasca, administratiei locale, cât si agentilor economici, implicati în procesul de salubrizare si colectare a materialelor reciclabile.

Leave a Reply

Noutati Mare Nostrum
 • September 08 - Vodafone
 • Impreuna cu am desfasurat cinci editii de Litoral Curat Linkuri: litoral.marenostrum.ro /  www.vodafone.ro...
  >>Citeste mai mult...
  - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
 • September 08 - Noiembrie 2008
 • Mangalia Plus – 20 noiembrie 2008: Calutul de mare (partea a 2-a)...
  >>Citeste mai mult...
  - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Urmareste-ne pe

facebook
twitter

Parteneri

facebook
facebook
facebook
facebook
facebook
facebook
facebook

Suntem membrii in

facebook

Suntem inscrisi in

facebook