Organizatia ecologista Mare Nostrum

postheadericon 01.06.2010 – Mare Nostrum – Partener al Festivalului de Origami

Mare Nostrum va participa vineri, 4 iunie, începând cu ora 12.30, la Festivalul de Origami, cu tema Acvatica. Acesta este organizat de Scoala cu clasele I – VIII “Mihai Viteazul”, nr. 29, din Constanta si se afla la cea de-a doua editie. Evenimentul beneficiaza si de sustinerea Polaris M. Holding.

Festivalul a debutat, în anul scolar 2009, ca activitate în cadrul „Proiectului International Interculturalitate Româno – Japoneza”. Actiunea a marcat sarbatorirea a 50 de ani de la reluarea relatiilor diplomatice România – Japonia. Elementul de noutate al editiei, de anul acesta, îl reprezinta introducerea hârtiei reciclate, ca material de lucru. La eveniment vor participa elevi din învatamântul preuniversitar, organizati în echipe de câte cinci, însotiti de un adult coordonator. Dupa încheierea atelierelor de Origami, se va organiza un târg, în cadrul caruia vor fi vândute materialele obtinute. Fondurile strânse, de fiecare echipa, vor fi investite în materiale ecologice: becuri ecologice, materiale dendrologice, materiale pentru igienizarea spatiilor verzi etc.

„Mare Nostrum sustine, de regula, initiativele care promoveaza comportamentele ecologiste. Cu atât mai mult, este alaturi de institutiile de învatamânt, care au adoptat, întotdeauna, o atitudine prietenoasa fata de mediul înconjurator. Speram sa existe din ce în ce mai multe astfel de actiuni, acestea fiind o buna modalitate de a demonstra ca nu e imposibil sa fii eco”, a declarat Andreea Ionascu, coordonator proiecte.

Festivalul de Origami are ca obiective specifice identificarea elementelor caracteristice ecosistemului acvatic, sesizarea aspectelor ecologice, de poluare a mediului, precum si a modalitatilor de protejare a acestuia si dezvoltarea spiritului antreprenorial prin organizarea unei expozitii, cu vânzare, a produselor obtinute. De asemenea, organizatorii doresc sa permanentizeze acest festival si sa-l înscrie în Calendarul National al Activitatilor Extrascolare.

Leave a Reply

Noutati Mare Nostrum
 • September 08 - Vodafone
 • Impreuna cu am desfasurat cinci editii de Litoral Curat Linkuri: litoral.marenostrum.ro /  www.vodafone.ro...
  >>Citeste mai mult...
  - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
 • September 08 - Noiembrie 2008
 • Mangalia Plus – 20 noiembrie 2008: Calutul de mare (partea a 2-a)...
  >>Citeste mai mult...
  - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Urmareste-ne pe

facebook
twitter

Parteneri

facebook
facebook
facebook
facebook
facebook
facebook
facebook

Suntem membrii in

facebook

Suntem inscrisi in

facebook